Oroszlány

2021.06.03. 15:00

Száztíz évre tekintenek vissza a lánglovagok

Mintegy 200 ezer forintos önkormányzati támogatással, valamint 250 ezer forintos pályázati forrással számolhatott tavaly az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, melyet kiegészített az adó 1 százalék felajánlása, 143 ezer 850 forint.

W. Zs.

Mindez Tyukodi József elnöki beszámolójában hangzott el az önkormányzat tanácstermében. Az elnök részletes beszámolót tartott az egyesület tavalyi munkájáról és programjairól. Főbb feladataik mellett segítő karjukat nyújtották, amikor az oroszlányi idősek ellátásáról volt szó, de városi szóróanyagok terjesztésében és a megyei kórház osztályainak „költöztetésében” is részt vettek.

Szabó Mihály alpolgármester és Ágoston Gábor, a megyei tűzoltó szövetség elnöke is részt vett az eseményen, mindketten megköszönték az önkéntesek egész éves munkáját, és külön felhívták a figyelmet a váratlan feladatokra, melyek a pandémia okán váltak szükségessé.

A megbeszélés egyik legfontosabb eleme volt az idei eseménynaptár, kiemelve augusztus 28-át, megalakulásuk 110. évfordulóját. Az oroszlányi önkéntes lánglovagok nagyszabású rendezvénnyel készülnek, amelynek megvalósítására az önkormányzat által kiírt idei társadalmi célú pályázaton 300 ezer forintot nyertek. Végezetül az elnök javaslatot tett a tagdíjak mértékének elfogadására, felhívta a figyelmet az adó 1 százalék felajánlására, vázolta a jelenlegi felnőtt és ifjúsági taglétszámot, jelezve az utánpótlás fontosságát. Külön pontként szerepelt a 14 tagú ifjúsági csapat, akiknek a versenyekre való felkészítése folyamatos. Tyukodi József nagyon bízik a sikerekben, eredményekben.

Címkék#tűzoltók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!