Megyei információ

2022.06.27. 13:00

A győri egyetem megint ott van a világ legjobbjai között

A megyei diákoknak is jó hír, hogy az elmúlt évhez hasonlóan ismét a világ egyetemeinek legjobb négy százalékában szerepel a győri Széchenyi István Egyetem.

S. G.

A hallgatókat nemzetközi szintű infrastruktúra és gyönyörű környezet várja

Fotó: Majer Csaba József

Az intézmény sikerét elsősorban az általa nyújtott minőségi oktatásnak, kiváló vállalati és akadémiai megítélésének, valamint egyre erősödő nemzetközi hallgatói közösségének köszönheti. A két legnagyobb nemzetközi egyetemminősítő szervezet egyike, a QS minden évben közzéteszi aktuális világranglistáját. 

A legfrissebb rangsor a közelmúltban jelent meg, amelyen a tavalyihoz hasonlóan megtalálható a Széchenyi István Egyetem, ezúttal is a 801–1000. helyen. Az összeállítás presztízsét mutatja, hogy az élmezőnyt olyan neves univer­sitasok alkotják, mint a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT), a cambridge-i, a Stanford, az oxfordi és a Harvard. 

Dr. Lukács Eszter nemzetközi rektorhelyettes arra hívta fel a figyelmet, hogy a világ több mint 25 ezer egyeteme közül sikerült elérni ezt a kiváló helyezést, ami azt jelenti, hogy a Széchenyi István Egyetem továbbra is a világ egyetemeinek legjobb négy százalékába tartozik. A mostani eredmény ugyanakkor előrelépést jelent abból a szempontból, hogy a tavalyi listán 1300, a mostanin pedig már több mint 1400 intézményt rangsoroltak, azaz a korábbinál nagyobb versenyben sikerült megőrizni az előkelő pozíciót. 

A Széchenyi István Egyetem helyezését elsősorban kiváló vállalati és akadémiai reputációjának, a minőségi oktatást jelző nagyon jó hallgató-oktató arányának, valamint egyre erősödő nemzetközi közösségének köszönheti. Az intézmény egyébként az elmúlt években rendre felkerült a QS regionális, kelet-európai–közép-ázsiai listájára is, amelyen legutóbb már – az előző évihez képest 23 helyet javítva – a 150. volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!