Bajót

2022.05.10. 19:00

Újra Mária-búcsú Szentkereszten

A környékbeli hívők és a távolabbról érkező zarándokok népes csapata a lourdes-i barlang előtti tisztáson találkozott.

F. K.

A közigazgatásilag a községhez tartozó kegyhelyen, a szalézi szerzetesrend magyarországi bölcsőjében, Péliföldszentkereszten vasárnap tartották a hagyományos Mária-búcsút. A délelőtti szentmisén Kirner Zoltán szerzetes atya többek közt arról szólt, Mária sokszor úgy segít, hogy az embereket változtatja meg, nem a körülményeket, arra biztat, hogy mindenki vegye komolyan az életét. 

A Szaléziak.hu híre szerint a kegyhelyre már szombaton ellátogatókat is több programmal várta a Gerecse Natúrpark Látogatóközpont. Például zenei élménnyel, táncházzal, borkóstolóval, ikonkiállítással, a gyerekeket kézműves-foglalkozásokkal, játékokkal. A vasárnapi szentmisét követően sokan maradtak kora estig Péliföldszentkereszten. A templomba be lehetett térni egy kis csendes elmélkedésre. A kegyhely nagy kincse az a kis faszilánk, amely Jézus keresztfájából való. Aranyozott ezüst tartóban őrzik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!