Komárom

2022.05.26. 09:00

Koncertet adott a fiatal tehetség

Zemplényi Zsófia hegedű-diplomakoncertjének az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont.

K. D

Az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont Zemplényi Zsófia hegedű-diplomakoncertjének, melyre szép számban érkeztek a komolyzene komáromi kedvelői. Zsófia a komáromi zeneiskola után a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnáziumban érettségizett, végül felvételt nyert a Zeneakadémiára. 

– Korábban az újságíró szakma is érdekelt, mellette szerettem volna hegedülni – mondta Zsófia. – Aztán mégis úgy alakult, hogy hegedűből diplomázom. Bár egyelőre nem tartom hivatásomnak a zenét, inkább életformának nevezném. Viszont érzem, hogy haladok a céljaim felé. 

Az esten elhangzott Goldmark Károly A-moll hegedűversenyének első tétele, valamint Bach G-moll adagio című művéből is felcsendültek dallamok. Zsófia nemrégiben a budapesti Orfeo Zenekarban is játszhatott, de felejthetetlen élmény volt számára, amikor a MÁV Szimfonikus Zenekarral léphetett színpadra. Az alapdiploma megszerzését követően mesterképzésre szeretne jelentkezni, amelyet külföldön végezne el. Emellett továbbra is érdekli az újságírói pálya. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!