Versenyt hirdettek

2022.04.23. 13:00

Prózákat és verseket is díjaztak a dorogi könyvtárban

„A magyar széppróza napjától a költészet napjáig” címmel vers- és prózaíró versenyt hirdetett a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár, melyre hatvan pályamű érkezett be.

W. P.

Szabó-Berghauer Zoltán intézményvezető köszöntője után a zsűri tagjait, Cselenyák Imre író, Nyizsnyánszkyné Tavaszi Margit nyugalmazott magyartanár és Schmöltz Margit író, az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár igazgatója ismertette az értékelési szempontokat. 

Azokat a műveket emelték ki, melyekben a szerző a saját gondolatait, érzéseit és a világra alkotott képét jeleníti meg (Forrás: W. P. / 24 Óra)

A zsűri összesen tizenkilenc fiatalt díjazott: próza 1. kategóriában megosztva Károlyi Aliz és Tatár Enna művei lettek a legjobbak, Konrád Hajnalka és Molnár Maja pedig különdíjat kapott. A próza 2. kategóriát Szórád Szonja Leila nyerte meg. A vers 1. kategóriában Tóth Miriam költeménye, míg a vers 2. kategóriában Árkosi Viktória műve lett a legjobb. Az ünnepélyes eredményhirdetésen közreműködött Gubík Ágnes színművésznő és Nagy Péter zenész is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!