Ászár

2022.03.01. 15:00

Szavalóversenyt is rendeztek

A mese- és prózamondó versenyt névadója születésnapja alkalmából rendezte az iskola, melyre a környék intézményeinek tanulóit és óvodásait várták.

R. V.

Jól szerepeltek a diákok és a környező iskolák, óvodák tanulói a Jászai Mari születésnapján megrendezett prózamondó versenyen, 11 intézmény 78 tanulója fogadta el az Ászári Jászai Mari Általános Iskola meghívását. A szervezők különleges zsűritagot is üdvözöltek a bírák soraiban: külön köszönetet mondtak Gecsei Ádámnak, aki a 4. osztályosok korcsoportjában vállalta a zsűri szerepét két pedagógussal karöltve. Tájékoztattak: Gecsei Ádám feleségével, Gondár Flórával mesekönyvsorozatot írtak Acca és Zokni címmel, melyben bemutatják a Szigetköz vidékét.

A szépen illusztrált mesekönyv kitűnő olvasmány óvodásoknak és alsó tagozatosoknak egyaránt. Így a verseny végén az óvodás és kisiskolás korcsoportban ezeket a mesekönyveket osztották ki a díjazottaknak – a szerzők által dedikálva. 

Acca és Zokni egy-egy példányával köszöntük meg a részvételt a legtöbb tanulót nevező általános iskolának és óvodának is, melyek között szerepeltek a Császári Nyitnikék Óvoda, a Kisbéri Gyöngyszem Óvoda, valamint a Nagyigmándi Pápay József Általános Iskola növendékei. Az óvodáskorúak mellett az általános iskolás korú tanulókat négy korcsoportban díjazták, valamint minden kategóriában különdíjat is hirdettek, így a legtöbb versenyző elismeréssel távozott a megmérettetésről. A szervezők a jövő évi viszontlátással búcsúztak a kicsiktől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!