Esztergom

2022.02.06. 19:00

Sűrűbben jár a szelektív járat

Lakossági jelzések figyelembevételével úgy döntött a település önkormányzata, hogy februártól a családi házas övezetekben a korábbi egy alkalom helyett kéthetente jár majd a szelektív járat – közölte a minap közösségi oldalán Hernádi Ádám polgármester.

W. P.

A város vezetője megjegyezte: többen is felhívták a figyelmüket azzal kapcsolatban, hogy a szelektív hulladék havi egyszeri elszállítása problémákat okoz azoknak, akik környezettudatos módon, elkülönítve gyűjtik a valóban újrahasznosítható hulladékot. Éppen ezért egyeztettek a szolgáltatást végző Vertikál Nonprofit Zrt.-vel a probléma megoldásának lehetőségeiről. A település hivatalos oldalán már elérhető a táblázat, amelyből kiolvasható, hogy az egyes körzetekben mikor jár a szelektív járat. Ezenfelül arra is felhívják a figyelmet, hogy az Árok utca 44. szám alatt kialakított gyűjtőhelyen lehetőség van a fentieken, tehát az újrahasznosítható csomagolási hulladékon kívül feleslegessé vált üvegek leadására is. 

A tájékoztatóból kiderül, hogy a társasházakban élők részére továbbra is hetente egyszer keddi vagy pénteki napokon biztosítja a szolgáltató az elszállítást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!