Pajtaszínház

2022.01.30. 15:13

Villamossal érkeztek Dunaalmásra a mocsai társulat tagjai

A magyar kultúra napja alkalmából színházi előadásra invitálták a dunaalmásiakat, valamint a színház iránt érdeklődőket a helyi Csokonai Művelődési Házba.

Petrik J.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A település, illetve a ház vendége volt a Mocsai Pajtaszínház. Az ismert amatőr társulat két egyfelvonásos darabbal érkeztek a Duna-parti településre. A házigazdák nagy megelégedésére szolgált, hogy ezen a programon a kicsiktől a nagyokig minden korosztály képviseltette magát és örömmel vette az előadásokat. 

Az első vígjátékot maga a Pajtaszínház társulatának vezetője, Gábor Klára írta és rendezte, a Felhőnjáró címmel. Ez a novella, amelyet feldolgoztak, a pandémiás időszakban született. A Felhőnjáró egy mai korban játszódó brazil szappanoperának nevezhető történet, ahol a szövevényes szálak végül kiegyenesednek. Ezt a darabot a szerző kifejezetten a társulat tagjaira formázta. 

A másik darab Móricz Zsigmond novelláiból összeállított előadás, amely a Pesti villamoson címet kapta. A Pesti villamoson egy háromjelenetes színdarab, amelyből most betegség miatt csak kettőt láthatott a publikum. Az első egy férfiak és nők kapcsolatát bemutató epizód volt, a második pedig egy ostoba nőről szólt, aki utastársa agyára megy. 

A színdarabokban Gábor Klára, György Erzsébet, Járóka Bettyna, Kiss Viktória Tünde, Orosz Katalin, Őze Bernadett, Rémiás György, Rémiásné Molnár Ildikó és Rovács Teréz szerepelt. Őze Bernadett és Rovács Teréz most nem játszott, de ők is a társulat tagjai. 

A rendezvény a József Attila Megyei és Városi Könyvtár támogatásával valósult meg.

Tavaly Epöl - A Nemzeti Művelődési Intézet nyolcadik éve indítja útjára Pajtaszínházi Programját, amely a kistelepülések egyik legerősebb közösségformáló programjává vált az utóbbi években. 2021 őszén Epöl települést delegálta az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatása keretében megvalósuló programba. A Pajtaszínház szakmai támogatását idén is a Magyar Teátrumi Társaság biztosítja, mentoraik közreműködnek a települési projektekben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!