Aka

2022.01.27. 15:00

Elkerülhetővé váltak a víz okozta károk a 20 milliós támogatással

A fejlesztéssel elkerülhetővé váltak a víz okozta károk és tisztább, biztonságosabb, szebb utcaképet eredményezett a beruházás.

P. J.

A Széchenyi 2020 program keretében 20 millió forintos európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével Akán felújították a település érintett szakaszainak csapadékvíz-elvezető rendszerét. 

A helyi önkormányzat a csapadékvíz rendezett és kártétel nélküli elvezetésére, a belterületein húzódó elvezető rendszerek kialakítására pályázott és nyert támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések elnevezésű felhíváson. A beruházásnak köszönhetően elsősorban a község egyik legfrekventáltabb részén elhelyezkedő Kossuth és Béke utca árokrendszerének és környékének csapadékvíz-elvezetési problémái oldódtak meg. A TOP-os forrásoknak köszönhetően több mint 900 méteren korszerűsítették a csapadékvíz csatornát, ezzel megteremtve a település csapadékvizeinek „normális” elvezetését. 

A 20 millió forint uniós támogatás és a 1,4 milliós önkormányzati önerő segítségével megvalósult fejlesztéssel javult a közterületek állapota, megszűnt a belterületi létesítmények veszélyeztetettsége, javult az életminőség, hiszen kivédhetővé váltak a vízkár okozta anyagi károk, amelyek korábban az önkormányzatot és a lakosságot terhelték. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!