Rendőrségi hírek

2011.03.12. 08:35

Munkahelyén tartóztatták le az asszisztensnőt

Letartóztatásba helyezték azt a szegedi asszisztensnőt, akit munkahelyéről vittek el a rendőrök és az ügyészség munkatársai.

BAMA

A asszisztenst egy orvosnővel együtt azzal gyanúsítják, hogy legalább 40 embert juttattak jogosulatlanul rokkantsági járadékhoz. Letartóztatására eljárás meghiúsításának veszélye miatt került sor - írja a Delmagyar.hu
A gyanú szerint egy szegedi magán-egészségügyi intézményben praktizáló orvosnő és a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) épületében dolgozó egyik asszisztensnő közreműködésével legalább 40 ember jutott jogosulatlanul rokkantsági járadékhoz Szegeden.



Az asszisztens tagja volt annak a bizottságnak is, amely a rokkantosításról döntött. Az ügyben házkutatásokat tartottak – köztük a két egészségügyi dolgozó munkahelyén –, ahol lefoglalták a 40 beteg iratait, akik közül kettőt vesztegetéssel gyanúsítottak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!