hétvégi zúzás

2017.09.21. 07:12

Szatmári Juli, Margaret Island, Volumen: idén vajon kit fedeznek fel a vidék legrangosabb tehetségkutatóján?

A 22. Peron Music Tehetségkutató Fesztivált szeptember 23-án, szombaton 9 órától rendezik meg A Vértes Agorájában 14 zenekar közreműködésével.

V. T.

Forrás: A Vértes Agorája

Immár 22. alkalommal találkoznak a megyeszékhelyen a zenei pályájuk kezdetén álló, tehetséges muzsikusok, együttesek, hogy négytagú szakmai zsűri – Ruff Ferenc, Chikán Eszter, Lacza Gergely, Andrásik Remo –, valamint az ötventagú diák zsűri előtt mutassák meg tudásukat, felkészültségüket az egyik legrangosabb hazai fesztiválon.

A hazai tehetséggondozó, zeneipari rendszerben előkelő helyet foglal el a Peron, amely az idén Székelyudvarhelyen is várja az ottani zenészeket hasonló megmérettetésre. Az idén bekapcsolódik a hazai tehetségkutató rendszerbe a dunaszerdahelyi Tumultus és a Kolozsvári Tehetségkutató is.

Pap Tibor, a Peron Alapítvány elnöke szerint fontos tudni, hogy a szombati tatabányai fesztiválon minden zenekar 15 percet játszik: ezen múlik minden, hogy meggyőzzék a szakmai és a diák zsűrit arról, hogy ők a legjobbak. Szűkebb hazánkat két formáció, a Barions és Primrose Paradise zenekar képviseli majd.

A fesztivál győztese elindulhat a Budapest Music Expón megrendezendő Öröm a zene Tehetségkutatón, amely az országban megtalálható tehetségkutató fesztiválok győzteseinek döntő megmérettetése.


Aki a program apropóján kedvet kap a zenéléshez, az olvassa el a kezdő rockzenészeknek szánt kalauzunkat, vagy az őrült rockdobos naplórészletét.

További részletek a szerdai 24 Órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!