hirdetés

2020.08.12. 12:16

Zengjen az orgona-szóljon a trombitaszó Esztergomban

Augusztusban újra az orgonáké a főszerep! A Filharmónia Magyarország színes programjai által betekintést nyerhetünk ennek a páratlan hangszernek a birodalmába, megismerhetjük különlegességeit, amelyeket sokan nem is sejtenek. Esztergomban a sorozat egyik állomásán érdekes hangszerpárosításnak lehet részese a közönség.

(X)

2019_Orgonapont_banner_960x400

Az OrgonaPont idén közel 40 városban, több mint 50 koncerttel várja kedves közönségét. Többek között Esztergomban is találhatnak programot az érdeklődők.

Augusztus 15-én „Zengjen orgona – szóljon trombitaszó!” az esztergomi Ferences Templomban. Bednarik Anasztázia orgonaművésznő és Szavári András trombitaművész előadásában felcsendül többek között Bach d-moll toccata és fúgája, Pachelbel Aria Quarta szerzeménye, Schubert Ave Maria című darabja és Mendelssohn c-moll szonátája.

Bednarik Anasztázia a váci Ferences templom orgonistája, rendszeres orgonakísérője a Váci Székesegyház Szent Cecília kórusának továbbá a Carmine Celebrat kórusnak Budapesten. 2009-ben Vác Város Művészeti díját kapta meg. Több alkalommal volt hazai versenyek zsűritagja. Aktív résztvevője volt a Guiness- rekordként bejegyzett balatonboglári orgona- maratonnak és 2011-ben a 24 órás, Bach összes orgonaművét bemutató koncertnek.

Szavári András tanulmányai alatt számos versenyen ért el helyezéseket. Jelenleg a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium tanszakvezetője.

Tagja a Palota Rézfúvós Kvintettnek, alapító tagja továbbá a GloriArt Brass rézfúvós kvartettnek és a Novaji Trombitás Tábornak. Engedje, hogy Önt is elvarázsolja az orgona hangja által életre hívott hangulatok széles skálája koncertjeinken.

Jegyek válthatók az IBUSZ Utazási Irodában (Esztergom, Kossuth L. u. 5.), a koncert előtt a helyszínen, valamint online a www.jegymester.hu oldalon. További információ a programokról a www.filharmonia.hu weboldalon található.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában