szponzorált tartalom

2019.04.09. 17:37

Táncsics szülőfaluja, Ácsteszér egyre jobban fejlődik

A község leghíresebb szülötte, Táncsics Mihály – feltámadása esetén –, valószínűleg nem hinne a szemének, hogy élete legelső húsz évének helyszíne milyen sokat változott. Főleg az utóbbi években. A falu fejlődése máig töretlen.

(X)

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke a község polgármesterével, Vuts Norberttel

Forrás: MW

Aki csak átutazik Ácsteszéren, az is észreveszi, hogy állványerdő borítja a községházát, amit 49 millió forintos állami támogatásból és 2,6 milliónyi önerővel újítanak fel ezekben a napokban.

Műfüves focipálya lesz az aszfalton

Néhány nappal ezelőtt már aláírták a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes vezetőivel azt a szerződést, melynek értelmében műfüves pálya épül a régi iskola udvarának korábban leaszfaltozott területén. Ennek magvalósítása harminckétmillió forintba kerül, de a helyi önkormányzatnak csak a tíz százalékát kell kifizetnie önrészként. Közelében olyan közösségi teret kívánnak létrehozni, ahol kicsik és nagyok egyaránt nagyon jól érezhetik majd magukat. Ennek kialakításához úgy pályáznak ötmillió forintra, hogy a község közös kasszájából csak ötszázezer forintot kelljen hozzátenni. Ennél jóval többe fog kerülni a hajdani iskolából kialakítandó szálláshely, amit szintén szeretnének létrehozni.

A nyílászárók és a fűtésrendszer cseréje után, a földszinten egy mozgáskorlátozottak számára is ideális mellékhelyiség kialakítását követően jelenleg az utólagos hőszigetelést végzik a szakemberek az egész épületen, amit világos- és sötétsárgára festenek be, hogy tökéletes harmóniában legyen a többi középülettel.

Vuts Norber polgármester azt mutatja, hogy a bitumen helyén hamarosan mufüves focipálya lesz a régi iskola mögött (Fotó: Mazán Tibor / 24 Óra)

A 2017 augusztus 13-án megtartott időközi választáson bizalmat kapó új polgármestertől, Vuts Norberttől azt is megtudtuk, hogy a képviselő-testület tagjainak döntése értelmében, a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás keretében a temető előtti, több mint háromszáz négyzetméteres parkolót is térkövekkel borítják be a nyár végéig.Ezután a sírkertben is szeretnének olyan világítótesteket elhelyezni, mint a Táncsics és az Ifjúság utcákat összekötő gyalogos átjáróban a közelmúltban.

Sohasem kérnek, inkább ők adnak

Vuts Norbert polgármester a megválasztásakor azt ígérte, hogy szeretné befejezni azokat a munkákat, amiket elődje, Lunk György kezdett el. Örül annak, hogy hivatalba kerülése után annál sokkal több mindent sikerült megvalósítani. Elkészült ugyanis a játszótér, a Kossuth utca központi részén megvalósulhattak a virágágyások és díszburkolatok, sikerült újra járhatóvá tenni a régi föld­utakat és felújítani az orvosi rendelőt is. A többi fejlesztés csak ráadás volt. Ezekből is maximálisan kivették részüket a civil szervezetek, melyek közül legrégebbi a nyugdíjas klub, a legújabb pedig az Ácsteszériek Baráti Társasága. Valamennyiük közös tulajdonsága, hogy sohasem kérnek, inkább ők adnak

Ezek a polgármesteri hivatal régi fűtésrendszerének csöveiből készült oszlopok, melyekre napelemes és mozgásérzékelős, szürkületkapcsolókat szereltek fel, melyeket a képviselők a saját pénzükön vásároltak. Ez a tény is egyértelműen igazolja, hogy a választottaknak valóban az a fontos, hogy megoldják az itt élők jogos gondjait.

Segít a megye

Korszerűbb lesz a polgármesteri hivatal épülete Ácsteszéren. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) nyertes uniós pályázatnak köszönhetően 49,2 millió forintból az épület hőszigetelése valósul meg, de átalakítják a fűtési rendszert is – ezeknek köszönhetően jelentősen csökkennek az energiaköltségek. További 19,9 millió fordíthat a település a csapadékvíz elvezetés problémájának megoldására, a közbeszerzést ebben az évben írják ki. A pályázatok nem valósulhatnának meg a megyei önkormányzat, mint területi szereplő pozitív támogatói döntése és sikeres koordinációja nélkül.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke a község polgármesterével, Vuts Norberttel

(hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában