hirdetés

2020.10.05. 07:05

Személyi kölcsönre lenne szükséged?

Napjainkban, amikor egy személyi kölcsön átfutási ideje akár egy óra is lehet, a maximálisan felvehető hitelösszeg pedig a 10 millió forintos határon mozog, akkor nehezen lehet azt mondani, hogy érdemes egy jelzáloghitellel akár csak foglalkozni is – bár persze ha ennél magasabb összegre van szükség, nincs más választás. Azonban az ezen a határon belüli hitelek manapság már jelzálog bejegyzése nélkül, csupán a legalapvetőbb feltételek teljesítésével igényelhetőek, akár online is!

(x)

Napjainkban egy személyi kölcsön átfutási ideje akár egy óra is lehet, a maximálisan felvehető hitelösszeg pedig a 10 millió forintos határon mozog.

A személyi kölcsönök gyakorlatilag minden kereskedelmi bank kínálatában megtalálhatóak, ezért igen sokféle lehetőség közül lehet választani. Alapvetően mindegyik ugyanaz a hiteltermék, ám egyedi, csak az adott bankra jellemző tulajdonságaik is vannak, mint például az extra feltételek, vagy az online igénylés lehetősége, ám a legmarkánsabb differencia a THM értékeknél mutatkozik. Ez a teljes hiteldíj mutató rövidítése, ami megmutatja, hogy a hitelnek mennyi az összköltsége a teljes futamidőre vetítve. A THM alapján lehet a legkönnyebben eldönteni, hogy melyik személyi kölcsön lesz a legalkalmasabb a számunkra, de természetesen vannak más tényezők is, amelyeket figyelembe kell vennünk.

Ilyen például a maximális futamidő, ami az esetek többségében 8 év, azaz 96 hónap, de elvétve találhatunk olyat is, aminél 9 évre is folyósítanak személyi kölcsönt, amennyiben teljesül valamilyen extra feltétel. A felvehető hitelösszeg maximuma napjainkban 10 millió forint, ám ez csak egyes bankoknál érhető el, a többség ennél csak kevesebbet hajlandó fedezet nélkül nyújtani.

Némelyik banknál akár egy órán belüli folyósításra is lehetőség nyílt az utóbbi egy évben, a többség viszont jelenleg a maximum 24 órát tartja, és akadnak olyan pénzintézetek is, amelyek esetében ennél is hosszabb az átfutási idő. A rövidebb hitelbírálat együtt jár az online igényelhetőséggel, ami jelenleg a lehető legjobb megoldás, hiszen így elkerülhető a személyes érintkezés.

Ha szeretnél személyi kölcsönt igényelni, mindenképp hasonlítsd össze a bankok ajánlatait, és ne dönts az első megérzésed alapján, mert könnyen lehet, hogy a legjobb lehetőséget szalasztod el! Az akolcson.hu oldalon mindent megtalálsz, amire a döntéshez szükséged lehet!

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában