hirdetés

2020.09.28. 00:01

ISTER-GRANUM HERITAGE – Helyi termék értékesítési infrastruktúrájának fejlesztése

Az Ister – Granum EGTC közreműködésével az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (www.skhu.eu) keretében Nagymaros városa sikeres pályázata támogatásban részesült.

(X)

Az EGTC 2012-ben kezdett el foglalkozni a régióban helyi termék hálózat kialakításával. Azóta több pályázat keretében valósultak meg projektek. Feltérképezésre kerültek a termelők, akik kiadványok keretében is bemutatásra kerültek.

Oktatási tevékenység, és rendezvényszervezés is megvalósult a támogatásoknak köszönhetően. Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásának keretében valósíthatja meg az EGTC – tíz partnerrel együttműködve – eddigi legkomolyabb projektjét. A projekt résztvevői Párkány, Nagymaros városok, Szőgyén, Muzsla, Bajót községek önkormányzatai, a Börzsöny Vidékfejlesztési, és az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület, a Naturpoducts és a Szivek pince vállalkozások.

A „SALES 2.0” elnevezésű projekt vezető partnere Szőgyén község, magyarországi partnerként pedig Nagymaros városa, és Bajót község hajtanak végre fejlesztéseket.

A párkányi projekt támogatása: 90 076,87 EURO

A projekt neve: SALES 2.0

A projekt száma: SKHU/1802/3.1/050

A Projekt megvalósításának kezdete: 2019. 10. 01

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021. 09. 30.

Nagymaroson a helyi termék piac nem rendelkezik korszerű vizesblokkal. Ennek megteremtése érdekében megújításra kerül a kultúrház vizesblokkja, amely a piacra érkező vásárlók számára is nyitott lesz.

A projektben résztvevő partnerek arra törekednek, hogy a régió helyi gazdálkodóitól a helyi terméket és élelmiszert vásárló emberek száma növekedjen. Ily módon a projekt hozzájárul a TAPE második specifikus célkitűzéséhez is, a helyi termékpiac integrációjához az Ister-Granum régiójában.

További információt a projekttel kapcsolatban az alábbi elérhetőségen kérhet: [email protected].

A sajtóanyag tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában