hirdetés

2021.09.28. 10:26

Az utasbiztosítás egy őszi utazásnál, kirándulásnál is hasznos

Azoknak, akik gyakorta járnak külföldre nyaralni, valószínűleg ismerősen cseng az utasbiztosítás fogalma.

(X)

Forrás: https://www.pannonsafe.hu/

Ezt a fajta biztosítást elsősorban azért szokták az emberek megkötni, hogy ha külföldi tartózkodásuk alatt valamilyen baleset éri őket, esetleg betegek lesznek, vagy bármi olyan dolog történik velük, amihez orvosi segítség szükséges, akkor megkaphassák a megfelelő ellátást, méghozzá ingyen.

Természetesen nem kell mindig a legrosszabb eshetőségekre gondolni, amikor eltervezzük a nyaralást, de jobb biztosra menni, hogyha esetleg beütne a baj, akkor minden problémamentesen végbemehessen.

Szerencsére ma már nem csak személyesen, de online is megköthető az utasbiztosítás, ezzel jóval nagyobb kényelmet és rugalmasságot adva nekünk.

Ennek köszönhetően, akár közvetlen az utazás előtti órákban is ráérünk ezzel foglalkozni.

A megkötött szerződés egy bizonyos határidőre szól, amit az utas határoz meg.

Mivel hosszabbításra nincsen lehetőség, ezért érdemes a kezdő és a végdátumot úgy meghatározni, hogy semmiképpen se legyen szükségünk rá a határidő lejárta után.

Milyen sérülések esetén nem elég az alapcsomag?

Bár az utasbiztosítás fedezetet nyújt számunkra a különféle csonttörések, ficamok vagy egyéb tengerparton elszenvedett sérülések (pl.: medúza csípés) után, mivel mindegyik biztosító más-más konstrukciókkal dolgozik, ezért nem árt, ha utánanézünk a részleteknek. Ilyen balesetek esetében a biztosítás fedezi a sérült ellátását, valamint, ha még nincsen szállítható állapotban, akkor a későbbi hazaszállítás költségeit is.

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb sportból fakadó sérülés esetén még számíthatunk a standard biztosítási csomagra, de azoknál a sportoknál, ahol a veszélyfaktor fokozottan magas (pl.: extrém sportok), ott már a legtöbb esetben szükséges az utasbiztosítás mellé egy kiegészítő biztosítást is kötni.

Az pedig igaz, hogy az ősz beköszöntével a tengerparti sérülések egyre kevesebbek (bár nem kizártak), utasbiztosítást különböző túrák esetén is érdemes kötni.

Szükségünk lehet rá például akkor, amikor kimegyünk a természetbe fotózni, és ne adj’ Isten ellopják a kameránkat, vagy esetleg eltörik: biztosítás mellett ilyen esetben valamelyest kisebb kárral kell szembenéznünk, mint amúgy kellene.

Milyen kiegészítő biztosításokat lehet még igénybe venni?

Fotó: https://www.pannonsafe.hu/

Értelemszerűen tehát egy standard utasbiztosításban nagyjából minden benne van, amire egy átlagos külföldi nyaraláson szükségünk lehet.

De, ahogy láthattuk az extrém sportok esetében is, ezek az alap konstrukciók nem mindenki számára lehetnek kielégítőek, így van lehetőség még további kiegészítő biztosítások megkötésére is.

Ilyen lehet például a poggyászokkal kapcsolatos biztosítás, a légitársaságok késésére vonatkozó feltételek, járműbiztosítás arra az esetre, ha a saját autónkkal vágunk neki az útnak, de akár köthetünk a kiskedvencünkre is biztosítást, hogy ő is azonnali ellátást kaphasson, ha bármi történne vele az út során.

A Pannon-Safe utasbiztosítási szakértői azt javasolják minden utazni vágyónak, hogyha valóban felhőtlenül akarják élvezni a pihenést, akkor ne feledkezzenek meg az utasbiztosításról sem, hiszen mindig jobb félni, mint megijedni!

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában