hirdetés

2019.09.05. 15:03

Az idei év legszebb tapétái – még nem késő változtatnod

Volt idő, mikor a tapéta még cikinek számított, azonban napjainkban sokkal inkább menő, mint avítt faldekorációs megoldás.

(x)

Mivel a különféle lakberendezési trendek is állandó változás, átalakulás alatt vannak, ezért csak idő kérdése volt, hogy a tapéták nagyszerűségét, praktikumát és a sokféleségükben rejlő egyediséget újra felfedezze a világ. Manapság már kifejezetten divatos, ha a teljes lakást, vagy csak a lakás hangsúlyosabb vagy kevésbé hangsúlyos falait tapéta borítja. Ha pedig még az is érdekel, hogy melyek az idei év nagy -tapéta trendjei, érdemes továbbolvasnod. Simán kihasználnád még az előtted álló vénasszonyok nyarát, és ha egy kis lakásfelújításba fognál, érdemes átgondolnod, hogy a következő színes és változatos trendek közül, melyek állnak a Te szívedhez is közel.

De légy óvatos! A tapétázás függőséget okoz, hiszen annyiszor cserélheted le, ahányszor csak akarod egy évben.

2019-ben ez számít trendi tapétának

Bár az idei év három fő irányzata az art deco, a virágminta és a tengerkék, a legfontosabb, hogy a választott tapétán a te sajátos, egyéni ízlésed is visszaköszönjön. Az, amivel mindig azonosulni tudsz, és amiben jól érzed magad. Mivel az idei tapéta divat igen széles skálán mozog, ezért szinte biztos, hogy te is találsz majd olyat, ami megdobogtatja a szíved.

Virág virág hátán

Ha a romantika híve vagy, biztosan tetszeni fog, ha egy két faladon szépséges virágmintákban gyönyörködhetsz. Nemcsak a szemnek szép, de a közérzetedre is jó hatással lesz. A virágok színéről és méretéről pedig úgyis egyéni preferenciáid döntenek majd, de az apró virágmintás tapéták nagyon divatosak 2019-ben.

Art deco – mánia

Az Art Deco 1920-1939 között élte fénykorát, mint vezető lakberendezési divatirányzat, ám ma is nagy népszerűségnek örvend. Ez a stílusirányzat egyszerre elegáns, funkcionális és ultra modern is, így gyakorlatilag általa a lehetőségek tárháza szinten végtelen.

3D tapéta

A 3D hatású tapéta nemcsak látványosabbá, tágasabbá is teszi a teret, így egy kisebb lakás helyiségeit is képes optikailag nagyobbítani.

Trendi minden, ami kék

A türkiz és a tengerkék árnyalatai nyugalmat árasztanak, emellett nagyon romantikusak is egyben. Fiziológiai hatása miatt pedig a dolgozószobát, irodát is érdemes kékkel dekorálni, mert segíti a koncentrációt, javítja a figyelmet.

Posztertapéta

Rózsaszín flamingók, pálmalevelek vagy éppen egy párizsi városkép? Felejtsd el az unalmas posztertapétákat még a kilencvenes évekből. Légy merész és érezd magad ott a nappalid kellős közepén, ahol csak szeretnéd.

Az egyszínű soha nem unalmas

Ha a letisztultság és az egyszerűség híve vagy, válassz elég, ha csak egy klassz árnyalatú tapétát választasz. Idén a bíborvörös és szürke árnyalatok is hódítanak, melyek jól passzolnak modern stílusú lakásokba, de az arany és a pink árnyalatok is közkedveltek.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában