pr-cikk

2021.01.26. 07:02

Állásbörze.vv – böngésszen az állásajánlatok között a virtuális valóságban!

Nemrégiben egy jelentős, határon átnyúló gazdaságfejlesztő projekt indult régiónkban. A TAPE Novum Danuvium elnevezésű innovációs program irányítója a Pons Danubii Európai Területi Együttműködési Csoportosulás (EGTC), mely térségünk magyarországi és szlovákiai városait tömöríti. Az átfogó projekt fő célja a fenntartható és minőségi foglalkoztatás előmozdítása, továbbá a kis- és közepes vállalkozások támogatása a termékfejlesztésben, illetve a digitalizáció terén – tehát az Ipar 4.0 segítése. A korábban bemutatott két innovációs központ létrejöttén felül a virtuális térbe is terjeszkedik a fenntartható és minőségi foglalkoztatás előmozdítása. Ennek keretében az Appentum Kft. innovatív állásbörze szoftver fejlesztésén dolgozik.

(X)

Az Appentum Kft. Magyarország egyik vezető virtuális valóság és kiterjesztett valóság kutató és fejlesztő vállalkozása. A szimulációs megoldások az ipari szektor támogatása mellett, a mindennapi felhasználásba is átszivárognak. Az álláskeresési és interjúztatási módszerek bővítése kiváló terület, hogy a társadalmi és a gazdasági igények egy új dimenzióban találkozhassanak.

Az “állásbörze.vv” projekt egy álláshirdetők által kialakított, állandóan működő “végtelen” tér, ahova Ön is csatlakozhat. A felhő alapú virtuális szerkesztő könnyed lehetőség az állásajánlatok és a kiállítói standok megjelenések személyre szabására, így az álláshirdetők maguk tervezhetik meg a kiállítást, ahol a szervezők és a fejlesztő munkatársak is támogatást biztosítanak. Számtalan lehetőség van a stand kialakítására, különböző tartalmak hozzárendelésére, épp úgy, ahogy ez a valóságban is történhetne. A vírus helyzetre tekintettel, 3D web(gl) alapú megoldás is készül, így bárki számára, bármikor szabadon látogatható lesz az állásbörze.

Az állásbörze.vv szoftvert több módon is elérhetik majd az érdeklődők. A hagyományos állásbörzéken egy új VR szettel felszerelt standon, a saját otthonában letöltheti az úgynevezett STEAM rendszerből, illetve gondolunk azokra is, akiknek még nincs ilyen felszerelésük, ők egy webalapú felületről is elérnek egy speciálisan kialakított 3D kiállítást.

Az álláskeresőt a digitális térbe lépésekor, a számára leginkább érdekes ajánlatok standjai közelébe helyezi a szoftver. Itt megismerheti az állás részleteit, beszélgetést kezdeményezhet egy mesterséges intelligenciával, valamint jelentkezhet az interjúra. A virtuális interjú szoba egyedi, előre szerkesztett kérdések mentén rögzíti a jelentkező szóbeli válaszait. Az így létrejött, otthonról feltölthető önéletrajzzal kiegészített bejegyzést, az állást hirdető áttekintheti és egy időpont egyeztető felület segítségével a valósidejű interjú is elindulhat, akár már a felhasználó otthonából.

A fejlesztéshez szorosan kapcsolódik egy képzési program, amely keretében az elkészült szoftver megoldás kódszintű bemutatása történik. Így a jelentkező diákok alapos betekintést nyerhetnek, milyen munka áll egy virtuális világ felépítése mögött.

„A virtuális valóság fejlesztése számtalan kompetenciát és szaktudást igényel. Az igazán nagy kihívás, hogy a virtuális tér minden pillanatban elérhető és valósidőben alakítható legyen, mint a Mátrix. A hosszútávú továbbfejlesztési terveink között szerepel, hogy az egyes szereplők a kiállításon párbeszédet tudjanak kezdeményezni egymással. A különböző avatárok mögött megoszthassák tapasztalataikat, segítsék egymást. A megoldásunk több szempontból is segítséget jelent a régiónak. 12 év tapasztalatát tesszük közzé, ami hazai és nemzetközi szinten a virtuális megoldások fejlesztésében szereztünk. A hagyományos szoftverfejlesztési megoldásokon felül, vizsgáljuk az agyi ERG funkciókat és átfogóan elemezzük az emberek viselkedését a virtuális térben. Erről szólnak az Ipar 4.0 képzési rendszereket támogató kutatásaink is. A célunk, hogy intuitív módon, szabadon, valóságosan viselkedjenek a felhasználók a számítógépek által generált világokban. Az álláshirdetőknek és álláskeresőknek új megközelítésű, online vagy helyszíni eszközt és megoldást biztosítunk„ – ismertette Szaniszló Zoltán a fejlesztés vezetője.

A virtuális valóság korszak elején járunk, a világban zajló technológia fejlesztések fokozatosan minden háztartásba eljuttatják majd az új dimenziót. A játék eszközként meghatározott “kütyük” a szakmai szimulációkon át, a mindennapi problémák megoldása felé tart. Az informatikai írástudás egy új fejezete. További izgalmas szoftvermegoldásokat talál az appentum.hu webhelyén!

Az érdeklődők jelentkezéseit és az ötleteiket szívesen fogadjuk a [email protected] email címen.

A TAPE Novum Danuvium innovációs program teljes költségvetése 2,7 millió euró, ebből 2,3 millió euró az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (www.skhu.eu) keretében megítélt uniós támogatás. Ezen belül az AUTOTECH INFRA című fejezet teljes költségvetése csaknem 535 ezer euró, melyből 455 ezer euró meríthető az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA). Ezen fejezet partnere a győri Appentum Kft., amely a projekt keretében csaknem 102 ezer euróból valósíthatja meg a virtuális állásbörze fejlesztését, amiből 86 ezer euró az ERFA támogatás.

Jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában