hirdetés

2020.04.27. 09:53

A szépségről férfiaknak

„Mindenben van szépség, de nem mindenki látja meg.” Mondta valamikor Konfuciusz. Ha hiszünk neki, márpedig neki illik hinni, hiszen tudását, bölcsességét viszonylag sokan elismerik a világon, akkor bizonyosak lehetünk abban, hogy bennünk is létezik szépség.

(X)

Ezzel nagy feladatot akasztottak a nyakunkba, hiszen ki kell hoznunk a bennünk lévő szépséget. Sok férfi azt gondolja, hogy a szépségápolás művészete kizárólag a nők területe, és nem foglalkoznak vele. Ha esetleg figyelmet fordítanak rá, gyakran nem beszélnek róla társaságban. Úgy gondolom, ez nagy hiba. A férfiaknak is van létjogosultságuk a szépségápolás területén.

A következőkben nézzünk pár olyan mozzanatot, amelyet egy férfi is bevezethet életébe, jelentősen javítva ezzel a megjelenésén.

A bőr hidratálása

Napjainkban különös figyelmet kap személyes higiéniánk, és az ezzel kapcsolatos közhiedelmek is nagy sebességgel terjednek az interneten. A rendszeres kézmosás mellett azonban sokan elfelejtik azt, hogy a meleg szappanos víz meglehetősen szárítja kézfejünket, a száraz bőr pedig további problémákhoz vezethet. Amennyiben bőrünk veszít nedvességtartalmából, az olajat kezd el termelni. Ennek megelőzése céljából használjunk rendszeresen hidratáló hatású krémeket.

Rendszeres borotválkozás

Néhány éve kezdett hatalmas népszerűségnek örvendeni a férfiak körében a szakáll megnövesztése. Ez azonban higiéniai szempontokból nem túl előnyös. Könnyen megérthetjük a helyzetet, ha belegondolunk, hogy egyesek milyen okokból szabadulnak meg intim szőrzetüktől. Egy szépen megborotvált férfi arc tisztaságról árulkodik és magabiztos külsőt ad az egyénnek. Fontos azonban, hogy borotválkozás során magas minőségű termékeket (ajánlani tudom a Gillette márkát) használjunk, mert arcbőrünk kifejezetten érzékeny. Az apró sérüléseket, a kiütéseket gyakori borotvacserével, hidratáló hatású borotvahabbal és védelmet nyújtó borotválkozás utáni arcszesszel tudjuk megelőzni. Tudom, a megfelelő férfi borotva kiválasztása nem egyszerű feladat, de nem járunk el helyesen, ha nem szánunk rá elegendő időt.

Rendszeres hajvágás

A 21. században azt mondhatjuk, hogy a hosszú haj egyáltalán nem divat. Alig látunk valakit az utcán hosszú hajjal, kivéve, ha egy rock koncertre igyekszünk. Hajunk egy hónap alatt megközelítőleg egy centimétert növekszik és ez már elegendő ahhoz, hogy külsőnk igénytelenné váljon. Érdemes tehát minden hónapban legalább egyszer meglátogatni fodrászunkat és egy kicsit rendbe hozatni kinézetünket. Emellett a rendszeres hajmosás is kifejezetten fontos lehet azoknak, akiknek számít a megjelenés.

Sportolás

Az egyik leghatékonyabb mód testünk és kinézetünk karbantartására a sportolás. Legtöbben irodai munkát végzünk, és ez nincs jó hatással fizikai állapotunkra. Sportolással megelőzhetjük a felesleges kilók gyarapodását, és méregtelenítést is végezhetünk testünk megizzasztásával.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában