Hirdetés

2023.11.20. 00:01

Pályaválasztási- és Szakmanap Esztergomban

Önismeretről, szakmákról, továbbtanulásról reggeltől estig!

PR cikk

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal 2023 őszén Pályaválasztási- és Szakmanapokat rendez, amelyen a vármegyei középfokú köznevelési intézmények, illetve a duális képzésben együttműködő munkáltatók mutatkoztak be. Célja, hogy a végzős általános iskolás diákoknak kézzelfogható segítséget nyújtson a továbbtanulási lehetőségek felmérésében és a szakmaválasztásban. Ebben az évben a Pályaválasztási- és Szakmanapok rendezvény két különböző városban, Tatabányán és Esztergomban nyújtja a résztvevők számára a tapasztalatszerzés és kapcsolatépítés lehetőségét. A programsorozat első állomásán, Tatabányán közel 2000 látogató vett részt, és csaknem 60 oktatási intézmény és munkáltató mutatta be kínálatát. A 2023. november 23-án, 9-19 óráig megrendezésre kerülő esztergomi Pályaválasztási- és Szakmanap az év egyik kiemelt szakmai eseménye vármegyénkben, hiszen idén először rendezzük meg a fiatalok pályaválasztását segítő rendezvényünket külön, kizárólag az esztergomi térség oktatási intézményeinek és duális partnereinek részvételével.

A pályaválasztás nehéz feladat, de megfelelő önismeret és kellő mennyiségű információ birtokában sikerrel vehetjük ezt az akadályt. Esztergomi rendezvényen professzionális tanácsadók, modern eszközök, és közel negyven szervezet interaktív standja várja az érdeklődőket. A rendezvény kiállítói továbbá nagy hangsúlyt fektetnek az elérhető ösztöndíjprogramok valamint a 2024/2025-ös tanévben választható, és a térség munkaerőpiacán sikeres elhelyezkedést valószínűsítő szakmák bemutatására.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal és a Komárom-Esztergom Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat többek között pályaválasztási tesztekkel és önismereti kérdőívekkel, hazai és nemzetközi pályaorientációs tanácsadással is készül. A Komárom-Esztergom Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara fiataloknak szóló pályázati lehetőségekkel, hiányszakmákkal kapcsolatos tájékoztatással és szakmaszimulátorral várja az érdeklődőket.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal és az Esztergomi Szakképzési Centrum által közösen szervezett rendezvénynek a Suzuki Aréna (2500 Esztergom, Helischer József út 5.) ad helyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában