Hirdetés

2023.09.21. 07:14

Mérnöki, műszaki és villamossági álláslehetőségek Szolnokon

A műszaki irányultságú szakemberekre országszerte számos iparágban kiemelt igény mutatkozik. Nem jelent kivételt ez alól Szolnok városa sem, ahol szintén nem okozhat gondot az elhelyezkedés a szakmailag képzett munkavállalók számára. Különösen igaz ez akkor, ha rendszeresen nyomon követik az olyan állásoldalak kínálatát, mint például a SzolnokAllas.hu, amely portálon ilyen típusú munkalehetőséget is elő szoktak fordulni. Íme néhány példa ezekre!

PR cikk

Gépjavító, gépszerelő

Gépjavító és gépszerelő pozíció korábban már elérhető volt a SzolnokAllas.hu felületén. Egészen pontosan egy szolnoki céghez kompresszorok és fúvókák javításához kerestek munkavállalókat. A munkakör betöltésének alapvető feltétele volt a mechanikai műszerész, mezőgazdasági gépszerelő vagy autószerelő végzettség. Emellett fontos volt még a releváns szakmai tapasztalat is, amit 3 évben határozott meg a munkáltató. A jogosítvány megléte pedig külön előnyt jelentett a pályázatok elbírálása során.

Szerviztechnikus

Szerviztechnikus munkakör ugyancsak képezte már részét a SzolnokAllas.hu kínálatának. Konkrét példát említve, egy szolnoki telephellyel rendelkező hegesztéstechnikai céghez kerestek jelentkezőket, méghozzá közép- és felsőkategóriás hegesztő berendezések szervizelésére és karbantartására, valamint munkakábelek javítására.

Az elvárások között többek között a szakközépiskolai/technikumi végzettség, a szakirányú műszaki végzettség és a B kategóriás jogosítvány is szerepelt. Továbbá jobb esélyekkel indultak azok, akik mindemellett szerviztechnikus pozícióban szerzett tapasztalattal és a hegesztő berendezésekkel kapcsolatos ismeretekkel is rendelkeztek.

Elektronikai műszerész

A sorból az elektronikai műszerész munkalehetőség sem maradhat ki, amelynek megjelenése szintén nem szokatlan a szolnoki állásportál esetében. Itt is egy korábbi példánál maradva, előfordult már, hogy egy biztonságtechnikai céghez kerestek elektronikai műszerészt a vállalat által gyártott elektronikai eszközök tesztelésére, a tesztelésen fennakadt termékek elemzésére és javítására, valamint az elvégzett tevékenységek dokumentálására.

Ezen feladatok ellátásához pedig műszaki középfokú végzettségre (műszerész, elektroműszerész), forrasztástechnikai eszközök használatában való jártasságra, mérőműszerek ismeretére (multiméter), valamint felhasználói szintű számítógépes tudásra volt szükség. A személyes tulajdonságok tekintetében mindezek mellett a precizitás és az önállóság bírt kiemelt fontossággal.

Gyártástámogató mérnök

Persze a SzolnokAllas.hu weboldalán nem csak a középfokú végzettséggel, hanem a felsőfokú képesítéssel rendelkezők is találhatnak számukra ideális lehetőséget. Jó példát jelent erre egy korábban megjelent szolnoki gyártástámogató mérnök pozíció is, ahol a feladatkör a szerelési folyamatok fejlesztéséből, a termelékenység javítását célzó berendezések és eszközök tervezéséből, a folyamatfejlesztő intézkedések kidolgozásából, továbbá a karbantartási műveletekben való közreműködésből tevődött össze.

Az esélyes pályázáshoz pedig a felsőfokú műszaki végzettségen túl hasonló területen szerzett tapasztalatra, középszintű angol nyelvtudásra, felhasználói szintű számítógépes ismeretekre, illetve nem utolsó sorban a 2D és 3D tervezői programokban való jártasságra is szükség volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában