Hirdetés

2023.06.01. 11:24

Önkéntes szemétszedést tartott az SK On Hungary

Az SK On Hungary elkötelezte magát, hogy tevékenysége során kiemelt figyelmet fordítson a környezet állapotának megőrzésére. Ennek jegyében tartott a vállalat önkéntes szemétszedési akciót Komáromban, melyen az akkumulátorgyártó cég 45 munkatársa vett részt.

(X)

Önkéntes szemétszedést tartott az SK On Hungary

Nem először rendezett szemétszedési akciót az SK On Hungary, hiszen 2022-ben már volt hasonló eseményre példa a vállalatnál. A cég munkatársai akkor a Duna komáromi szakaszának egy részét tisztították meg. Mivel akkor az esemény nagy népszerűségnek örvendett az SK On Hungary munkavállalóinak körében, ezért nem is volt kérdés, hogy az akció a közeljövőben ismét megrendezésre kerül.

A szemétszedési eseményre ezúttal is Komárom közigazgatási határain belül került sor, hiszen az SK On Hungary már a gyára alapkövének letételekor elkötelezte magát a környezet állapotának megőrzése, és egyben védelme mellett. A vállalat munkatársai most is nagy örömmel csatlakoztak az akcióhoz, melyre 2023. május 19-én, pénteken került sor. Annak érdekében, hogy az SK On Hungary minél több ember figyelmét felhívja a környezet tisztaságára, valamint az eldobált szemét összegyűjtésére, a vállalat munkatársai az SK On Hungary klasszikus színeit megjelenítő baseball sapkákban, illetve mellényekben kezdtek bele az akcióba.

 

A komáromi Jókai liget parkból kiindulva, a belváros utcáit körbejárva igyekeztek az „SK sárga-narancssárga” színekbe öltözött munkavállalók minél több szemetet gyűjteni, hiszen az eseményhez kapcsolódóan a cég kommunikációs csapata versenyt hirdetett, így a legtöbb szemetet gyűjtők jutalomban részesültek. Az esemény során akadt olyan komáromi járókelő, aki háláját fejezte ki a hulladékgyűjtés kapcsán: „Mostanában elég sok rendezvény volt a parkban, így rengeteg szemét is. Köszönjük, hogy idejöttek és összegyűjtik.”

A frissen beköszöntött tavasz kimondottan kedvezett az eseménynek, mely osztatlan sikert aratott mind a begyűjtött hulladék mennyisége, mind pedig az SK On Hungary dolgozóinak körében. Külön motivációt jelentett a cég munkatársai számára, hogy velük együtt vett részt a szemétszedésben Mr. Moon Hang-ki, az SK On Hungary vezérigazgatója, valamint Mr. Suh Kyungho vezérigazgató-helyettes.

 

„Cégünk mindig is elkötelezett volt a környezet védelmét, valamint a környezettudatosságot illetően.” - mondta Moon Hang-ki, az SK On Hungary vezérigazgatója. - “Fontosnak tartjuk, hogy ne csupán a gyárépületeinken belül, hanem azokon kívül is odafigyeljünk mindarra, ami körülvesz minket, és óvjuk a természeti értékeinket. Többek között ezen indíttatásokból rendeztük meg – nem először – vállalatunk Önkéntes Szemétszedő akcióját, melyre bátran mondhatom, hogy rengeteg kollégánk jelentkezett. Cégkultúránk része, hogy a szabályok szigorú betartása, valamint betartatása mellett tiszta környezetben végezzünk munkánkat. Ezt a szemléletet szerettük volna az SK On Hungary kerítésein kívül is népszerűsíteni azzal, hogy Komáromban szemétszedési eseményt tartunk munkatársaink részvételével. Ezúton is köszönöm annak a több mint negyven kollégának, akik hozzájárultak ennek a nagyszerű akciónak a megvalósításához, valamint példát mutattak azzal, hogy az SK On Hungary által képviselt értékeket megmutatták a Komáromban élőknek is. Bízom benne, hogy a jövőben egyre több módon járulhatunk majd hozzá olyan soha el nem évülő „kincsek” megőrzéséhez, mint a tiszta környezet, fenntarthatóság és a globális gondolkodás környezetünkről.”

Az akció során a Komárom Város Önkormányzata részéről jelen volt Tóth Attila, a komáromi ipari park menedzsere, aki a következőket mondta az eseményről: „Ezúton is szeretnék köszönetet mondani, hogy értékes idejüket és erejüket nem kímélve megrendezték ezt az akciót a környezet megóvása érdekében. A vállalati eseményeken túl az SK ON Hungary egyértelműen többirányú szerepet tölt be a város életében.”

 

Utóbbira kiváló példa többek között az is, hogy az SK On Hungary a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom megyei szervezetével karöltve már több mint négy alkalommal szervezett önkéntes véradást a tavaly óta. A

vállalat hangsúlyozta, hogy célja egyfajta állampolgári szerep betöltése, mely folyamatos társadalmi hozzájárulási tevékenységet takar, így kommunikálva a helyi közösséggel. Az SK On Hungary célja, hogy a jövőben különböző szociális aktivitásokat hajtson végre a régióban, így például a környezetet, az oktatást és egészséggondozást érintő tevékenységeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában