Hirdetés

2022.09.26. 07:22

A Sanmina kiszállítási vezetője, Papp Gyöngyvér büszke a csapatára

Az idei évben ünnepli 25. születésnapját a Sanmina tatabányai gyára. Több ezer munkavállaló járult már hozzá azóta a kiváló eredményekhez, sikerekhez. Közülük a már a múlt században is itt dolgozó Papp Gyöngyvért, a kiszállítási csapat vezetőjét kérdeztük.

Forrás: Sanmina

– Mikor és hogyan lett a Sanmina dolgozója?

– Még az előző évezredben léptem be  a gyár kapuján, egészen pontosan 1999. április 12-én. Egy ismerősöm javaslatára jelentkeztem aki akkor már itt dolgozott. Nagyon sok szépet és jót mesélt arról, milyen jó itt dolgozni, milyen jó hangulatban telnek a napok, milyen jó a csapat.  Számomra teljesen idegen volt ez a terep, ennek ellenére érdekelt, hogy milyen is lehet gyárban dolgozni. Csábítóan hangzott, a jó légkör, a jó csapat... - gondoltam kipróbálom.

– Mit tart a legfontosabbnak a munkájában?

– Nálam az első a pontosság, a precizitás.  Ezek a kiszállításon különös fontosak. Mindemellett, ahogyan az előbb említettem, számomra nagyon fontos, hogy a munkahelyen eltöltött idő jó hangulatban teljen. Ez természetesen  kivitelezhetetlen a jó kollégák nélkül. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, azokra a kollégákra akikkel, már évek óta nap mint nap együtt dolgozom. Tudom, hogy bármikor számíthatok rájuk, maximálisan megbízom bennük, és részemről természetes, hogy segítem, támogatom, motiválom őket. A nehezebb időszakokban próbálok lelket önteni beléjük, de nem csak a munkahelyi, hanem személyes problémák esetén is.  Ez mind része annak, hogy olyan szinten és minőségben tudjunk dolgozni, ahogy azt a vezetőink és vevőink elvárják tőlünk.

– Jelenleg mivel foglalkozik?

– Kiszállítás vezetőként dolgozom, feladatkörömhöz tartozik mind a két épületben a csomagolás, és az összes kiszállítással, számlázással kapcsolatos tevékenység koordinálása.

– Mi az, ami ennyi év után is vonzó a cégben?

– A mi területünkön nincs két egyforma nap, két egyforma kiszállítás.  Folyamatosan változnak a vevői igények, amelyeknek maximálisan meg kell felelnünk. Ez sokszor nem könnyű, hiszen sok az új feladat, a kihívás, de pont ez az ami motivál, és izgalmassá teszi a mindennapokat.

– Az idén mi számított a legnagyobb kihívásnak?

– A környezetünkben számos cég létszámhiánnyal küszködik, sajnos ez minket sem került el. Ráadásul a Covid továbbra is jelen van, itt él velünk, és ahogyan látjuk, velünk is marad. Ezek a problémák azért ráteszik a bélyegüket a mindennapokra.

– Mi volt az első igazán nagy sikerélménye?

– Ha nem is az első, de a legnagyobb sikeremnek a mindenkori csapatomat tartom, amit sokan irigyelnek is tőlem a gyáron belül...

Sanmina Papp Gyöngyvér
Papp Gyöngyvér a szabadidejét is aktívan tölti, szereti a kihívásokat
Forrás: Sanmina/Papp Gyöngyvér

– Melyik munkájára a legbüszkébb?

– A kollégákkal létrehoztunk egy olyan kiszállítási  programot, amelyben az összes kiszállítással kapcsolatos információt egy rendszerben kezelni tudjuk. Talán erre. Ugyanakkor büszke vagyok arra is, hogy amikor az első, a piros épületet kinőttük, és terjeszkedni kellett az SGS, vagyis a zöld épületbe, nagyon rövid idő alatt sikerült kialakítanunk a csomagolási és kiszállítási területet. Természetesen ahhoz, hogy ez gördülékenyen menjen, sok kolléga munkájára volt szükség.

– A társadalmi felelősségvállalás jegyében részt vett valamilyen akcióban?

– Rendszeresen futok, számos jótékonysági futáson vettem részt. Kollégáimat is erre buzdítom.

– A szakmai tudás mellett mire van még szükség ahhoz, hogy eredményes legyen?

– Úgy gondolom, akkor vagyunk sikeresek, ha jó hangulatban, őszintén és korrekten tudunk együtt dolgozni. Akár közösen sírni, nevetni. Ez fontos a munkahelyen és a magánéletben is.

– Előfordultak csábítások? Ha igen, mi döntött a maradás mellett?

– Mindenhol vannak problémás időszakok, amikor az ember úgy érzi, hogy elég, itt a vége.  A 23 év alatt velem is volt ilyen, de mindig túlléptem rajta, és maradtam.  Szeretek itt dolgozni, egyszer sem csábultam el.

– Mit vár a következő évektől a munkahelyén és a magánéletben?

– Szakmailag továbblépni, megküzdeni az új feladatokkal, kihívásokkal. A magánéletben a család, az egészség és a fiamat idézve "az együtt töltött idő" a legfontosabb.

 


 

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában