Hirdetés

2022.06.28. 00:01

Örök értékünk az erdő - három helyen is bizonyítja ezt a Vérteserdő

Sokan vannak, akik még nem döntötték el, hol töltsenek családjukkal, barátaikkal egy-egy hosszú hétvégét júliusban vagy augusztusban. Nekik kínál a Vérteserdő három olyan helyszínt, ahol a természet ölelésében izgalmasan, érdekesen, változatosan tölthetik el az időt.

(X)

Forrás: verteserdo.hu

Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ és Turistaház

Tavaly nyáron megnyílt a Vérteserdő Zrt. kőhányási ökoturisztikai központja. Az Országos Kéktúra útvonalán található létesítmény - ökoturisztikai fogadóközpont, étterem és turistaszállás – egyszerre nyújt lehetőséget a feltöltődésre, az aktív pihenésre, az információszerzésre, valamint a gasztronómiai élmények széleskörű bővítésére. Az épület földszinti része előadótermet, kiállítótermet, Zöld boltot és éttermet foglal magába. A turistaház 52 fő elhelyezésére biztosít modern erdei szálláshelyet. Az ökoturisztikai látogatóközpont bemutató, ismeretterjesztő céljait a Zöld Út, a Német-völgyi tanösvény, vizes élőhely bemutató, és szarvasbőgéshallgató-túrák számára 12 személyes vadmegfigyelő szolgálja. Bővebb információk: www.verteserdo.hu 

A Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ Kőhányáson
A Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ Kőhányáson
Forrás: verteserdo.hu

Kőhányásról csillagtúra-szerűen az egész Vértes bejárható. Számos várral, történelmi hellyel ismerkedhetünk meg. Aki nem csak a természettel és a múlttal szeretne ismerkedni, fürdőt is talál a közeli Oroszlány városában, vagy Móron a borvidék ízletes nedűit kóstolhatja. Csákváron a Vértes Natúrpark várja az őshonos állatok kedvelőit, a bakancsos turistákat pedig a hegyek-völgyek csalogatják.

Agostyáni Arborétum, a Gerecse Gyöngyszeme

Bocsájtó-völgy, Tatától néhány kilométerre, akár kerékpárral is megközelíthető. A különleges klíma menedéket nyújt itt a nyári hőségben érkezőknek. A változatos növényvilág, a dúsan burjánzó páfrányok, a tarka aljnövényzet és virágzó cserjék hívogatnak, felfedezésre csábítanak. Akár egy andalgó séta, akár egy elmélyült beszélgetés jobban esik az égig érő fenyvesek, az árnyat adó lombosfák alatt. A távoli tájak, kontinensek állományalkotó fái Tata közelébe varázsolják az utazás illúzióját.

Szállás, Vérteserdő Zrt.
Az Agostyáni Arborétum kulcsosháza
Forrás: Szilveszter Zoltán / verteserdo.hu

A tó, a maga megkapó szépségével, változatos élővilágával, a vérbükkök üdítő lombszínével pihenésre, hűsölésre csábít. Egy jó könyv, a filagória alatt elköltött elemózsia…- mi kell még? Tökéletes időtöltés, akár pár órára is az, de nem csalódnak azok sem, akik egész napra terveznek.
És tegyük gyorsan hozzá, hamarosan kezdődik a csoda, a szentjánosbogarak násztánca. Ez felejthetetlen esti programot ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A párját ritkító látványosságon túl maga a lehetőség, hogy az esti erdő részesei lehetünk, már megéri, hogy kilépjünk a komfortzónánkból és belépjünk ebbe a csodákat rejtő, azután elénk táró világba.

Rozmann Hajnalka, a Vérteserdő Zrt. Agostyáni Arborétumának vezetője elmondta, jó tudni, hogy a kert szerelmeseinek már van lehetőségük megszállni a vendégházban, amely minden igényt kielégítő kényelmével és páratlan természeti környezetével, szinte egyedülálló hazánk kulcsosházai között. Az Agostyáni arborétumi tó partján álló kulcsosház 2021 óta vadonatúj „köntösben” várja a turistákat. A 10 fős szállás remek lehetőséget ad családoknak, kisebb nyugdíjas- vagy diákcsoportoknak, túrázó társaságoknak, hogy a Gerecsében, nyugodt környezetben, összkomfortos szálláshelyen tölthessék el szabadidejüket.
Az arborétum hétfő kivételével minden nap várja látogatóit. Aki napra kész információkat szeretne, írja be, hogy www.verteserdo.hu - és odatalál a Gerecse Gyöngyszemének is nevezett arborétumhoz.

Szállás, Vérteserdő Zrt.
Forrás: Szilveszter Zoltán

Családias hangulat = Malomerdő Panzió

Természetkedvelő vendégeink számára a város zajától távol, egész évben biztosítjuk a nyugalmat a gondtalan kikapcsolódáshoz. Optimális helyszínt kínálunk kisebb konferenciák, csapatépítő tréningek, meetingek, oktatások, céges események és különféle családi rendezvények lebonyolításához. A konferencia terem kiválóan alkalmas 80 főig a különféle összejövetelek megtartásához.

A panzió gyerekbarát: fa játszótér, streetball pálya, focipálya, kerékpárok, csocsó és biliárd áll rendelkezésre számukra. Kinti sütögetés és bográcsozási lehetőség adott minden rendezvény mellett.

Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ és Turistaház
A Malomerdő Panzió Pusztavámon
Forrás: verteserdo.hu

Azok, akik ide érkeznek, szép környezetet, családias hangulatot, az erdő varázslatos világát és friss levegőt szippanthatnak be már az első pillanattól. A kastély udvarából indul a 7 kilométer hosszú tanösvény, valamint a 18 kilométer hosszú lovaglópálya. Közkedvelt része a zöld övezetnek a kis mesebeli vízesés, ahol egykor a malomkerék állt, valamint a Vértes vadfajait bemutató állatmegfigyelő hely, ahol dámszarvasok, őzek, vaddisznók és muflonok köszöntik a vendégeket. További részletek: www.verteserdo.hu.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában