Hirdetés

2022.01.28. 21:56

Így legyen könnyebb a vadászlét - felszerelés tippek

A vadászat egy izgalmas sport, amiben elengedhetetlen a megfelelő felszerelés.

(X)

Habár a legtöbben egyből arra gondolnak, hogy legyen egy jó fegyverük - és ebben igazuk van -, mégis, hosszú távon ez nem lesz elegendő. Akár kezdő, akár gyakorlott jáger valaki, ezt az összegző útmutatót érdemes elolvasnia, ha biztosra szeretne menni.

Lőfegyver és kiegészítői

Vadtól és egyéni ízléstől is függhet, ki milyen puskával vadászik szívesebben. Érdemes végiggondolni, hogy egy sörétes puska miben más a tradícionális töltényes változathoz képest. A típushoz illő lőszerekből érdemes egy-két doboz tartalékkal készülni a vadászathoz, így véletlenül sem maradunk töltény nélkül.

Ha éjszakai vagy hideg terepen keressük a prédát, azt remek hőkamerákkal tudjuk nyomon követni. Ezeket a kiegészítőket a puskára tudjuk felszerelni vagy összehangolhatóak okoskészülékeinkkel, így nyomon követhetővé teszik számunkra a zsákmányállatot.

Forrás: AndreyUG / Shutterstock.com

Egyéb segédeszközök

A tapasztaltabb vadászok sosem hagyják otthon zsebkésüket vagy kisebb tőrüket. Nemcsak arra jók, hogy az esetleges csapdákat kibontsuk a segítségükkel, de önvédelemhez is ideálisak. A hosszabb napokon át tartó terepfelméréshez pedig a rejtett vadkamerák lehetnek megfelelőek szolgálatunkra, hiszen így gyorsabban felmérhetjük, hol és milyen rendszerességgel fordulnak meg a zsákmányállatok.


 

Ha erre nincsen lehetőség, mert madárlesen vagyunk, oda a klasszikus távcsövek lesznek az optimális kiegészítők. Vigyünk magunkkal továbbá iránytűt - ez biztosabb képet mutat arról, merre van észak, mint a fán növő moha.

Forrás: Just dance / Shutterstock.com

Ruházat

Fásabb vagy sűrűbb növényzetű területen fontos, hogy védjük testünket a különböző behatásoktól és melegen tartson, különösen éjszaka vagy a hideg időszakban. Célszerű ezért a terephez színben illő, egyben hosszúszárú, vízálló nadrágot és kabátot, valamint hozzá egy olyan vastagtalpú vízhatlan bakancsot választani, amiben biztosan és kényelmesen érezzük magunkat a várakozás során. A napszemüvegeket sem érdemes otthon hagyni még télen sem, hiszen a visszaverődő hó vagy az élesebb fények ellen remek védelmet nyújtanak. Ha ezt a pár javaslatot követjük, akkor nemcsak hamar növekedni fog vadászati teljesítményünk, de az élmény is sokkal kényelmesebb lesz.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában