Hirdetés

2021.12.11. 10:01

A MÁV-Volán-csoport 2021-es fejlesztései Komárom-Esztergom megyében

Közel másfél éve közös úton jár a MÁV-Volán-csoport, ami Magyarország legnagyobb közösségi közlekedési vállalataként csaknem 800 millió utast szállít évente. Közös cél, hogy hosszú távon létrejöjjön az egységes és összehangolt autóbuszos és vasúti menetrend, az egységes jegy- és tarifa rendszer és utastájékoztatás. A 2021-es évben számos közös fejlesztés valósult meg az országban ennek érdekében. A forgalomba álló új járműveknek, a megújuló vasút- és busz állomásoknak, a korszerűsített pályaszakaszoknak, a bevezetett új menetrendeknek és a kedvezményes díjtermékeknek köszönhetően a fenntarthatóbb közösségi közlekedést választó utasok számára egyre jobb utazási feltételeket biztosít a vállalatcsoport.

PR-CIKK

Forrás: MÁV-Volán-csoport

 MÁV-Volán-csoportnál a magyar vasút 175. jubileumi évében, a Vasút Európai Évében, 2021-ben is a modern és versenyképes közösségi közlekedésért dolgoztunk. Fenntartható és utasbarát szolgáltatásaink fejlesztéséért megyéinkben új járműveket állítottunk forgalomba, optimalizált és összehangolt vasúti és közúti menetrendet alkottunk, fejlesztettük szolgáltatásaink színvonalát, pálya- és állomásfelújításokkal javítottunk a menetrendszerűségen. A MÁV-Volán-csoport egy nagy, összetartó szervezet, melynek célja közös: megteremteni hazánkban a modern közösségi közlekedést, melyben a MÁV és a Volánbusz együtt szolgálja az utasok érdekeit és a környezetvédelmet.”  - mondta lapunkban Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója. Kiemelte: 

Korunk legnagyobb változása a klímaváltozás megállítása, ennek keretében a széndioxid kibocsájtás csökkentése, a gazdaság és a társadalom működésének fenntarthatóvá tétele. Fejlesztéseink mellett, amelynek keretében a széndioxid kibocsájtásunkat jelentősen tudjuk csökkenteni nagyon fontos az, hogy a fogyasztókat, az utasainkat is rábírjuk arra, hogy az egyéni közlekedési módok helyett válasszák a sokkal fenntarthatóbb közösségi közlekedést, a vasúti vagy a közúti buszos közlekedést.

Állomásfejlesztés

Új autóbusz-megállóhely épült a dorogi vasútállomáson. A vasúti- és autóbuszjáratok közötti gyors és gördülékeny átszállási és csatlakozási lehetőségeket alakítottak ki a felújítás mellett.

Felújítottuk Alsógalla vasúti megállóhelyet. 

Jegykiadó automata

A Budapest–Esztergom vasútvonal menti állomásokra és megállóhelyekre 7 új jegykiadó automatát telepítünk az év végéig.

Magyar Falu Program 

A Magyar Falu Program keretében Nagyigmánd-Bábolna vasútállomáson a meglévő állomásépületet és annak környezetét megújítjuk.

A megye további 4 vasútállomásán – Bakonysárkány, Dunaalmás, Neszmély és Süttő – telepítünk fedett kerékpártárolókat, esőbeállókat és padokat, valamint a statikus utastájékoztatást is megújítjuk.

A részletekért kattintson IDE!

Menetrendfejlesztés

A december 12-i menetrendváltástól Budapest és Tatabánya között a hét minden napján fél óránként indulnak személyvonatok. Oroszlány óránként lesz elérhető hétvégente is. Az Almásfüzitő–Esztergom vasútvonalon is jelentősen több vonat fog közlekedni, Esztergom és Süttő között napi 8 pár vonat indul.

Új másodosztályú termes és többcélú teres IC+ kocsik közlekednek a nemzetközi vonatokban Bécs felé, valamint felújított IC minőségű kocsikban utazhatnak a nemzetközi vonatokban Budapest– Tatabánya–Győr–Hegyeshalom és Bécs útvonalon.

Június óta eddigieknél több autóbuszjárat közlekedik a Balatonhoz Komárom-Esztergom megyéből is.

KISS

December 11-én délután elindul az első KISS a Budapest–Győr vasútvonalon. A december 12-ei menetrendváltástól pedig munkanapokon, reggel Budapest felé, délután Budapest felől közlekedő egy-egy járatban, Komárom-Esztergom megyét is érintve, jár az emeletes motorvonat.

Munkanapokon már reggel, délután és az esti órákban is a Budapest–Esztergom vasútvonalon is találkozhatnak utasaink az új emeletes motorvonattal. Az emeletes motorvonatok nagyobb kapacitása és oldalankénti 12 ajtaja gyorsabb utasáramlást tesz lehetővé, mely a reggeli csúcsidőszakban jobb menetrendszerűséget, a jelenleginél is jobb pontosságot biztosíthat.

Dunakanyar napijegy

Tavasztól őszig mindössze egy napijegy megvásárlásával korlátlanul utazhattak a kirándulni vágyók a Dunakanyarban közlekedő MÁV-START, MÁV-HÉV, Volánbusz és MAHART járatokon, többek között a Budapest–Esztergom vasútvonalon is. A napijegyet, mellyel a Börzsöny, a Duna és a Pilis népszerű kirándulóhelyei váltak megközelíthetővé, a vasúti jegypénztárakban és a MÁV applikációban is megvásárolhatták az utasok. Tervezetten a jövő évi hajózási szezonban is elérhető lesz ez a kombinált jegy.

Új buszok

Idén 27 új járművel bővült a Volánbusz állománya a megyében. Az új buszokkal évente 1,8 millió utasunk számára tesszük biztonságosabbá, kényelmesebbé a szolgáltatásunkat. A modern buszok sokkal kevesebb károsanyagot bocsátanak a környezetbe.

Komárom és Révkomárom (Komárno) között közlekedik idén nyártól a Volánbusz első saját tulajdonú elektromos meghajtású, szóló autóbusza, amely alacsony belépésű, így könnyen fel- és le lehet szállni rá.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában