PR

2021.12.16. 09:05

Az volt a célom, hogy valami nagy dolgot alkossak – exkluzív interjú Karikó Katalinnal a Mandiner karácsonyi számában!

A ma megjelent ünnepi Mandinerben exkluzív interjút olvashatnak a világhírű magyar tudóssal, melyben a szegedi egyetemi éveit is felidéztük. 

Az a filozófiám, hogy nem kell mellre szívni semmit, pláne nem szabad haragudni másokra – mondja a hetilapnak Karikó Katalin, aki egyidőben megosztva a Time magazin címlapján is szerepel. Miből merített erőt, amikor nem hittek a kutatásaiban? Mit tart a járvány pozitív hozadékának? Mit üzen a jövő fiatal kutatóinak? 

A ma megjelent ünnepi Mandinerben exkluzív interjút olvashatnak a világhírű magyar tudóssal, melyben a szegedi egyetemi éveit is felidéztük. 
 
„Szegeden a tudás hihetetlenül magas szinten volt, belém ivódott az ottani szellemiség” – idézte fel a lapnak Karikó Katalin az egyetemi éveket, és elmesélte azt is, hogy mit tanult meg egy életre ez időszak alatt.

A professzort kérdeztük arról, hogy későbbi pályafutása során miből merített erőt, amikor nem hittek a kutatásaiban.  

„Nem kerestem másokban a hibát, nem okoltam a főnököt, hanem mindig azt tartottam szem előtt, hogy én, saját magam hogyan tudnék továbblépni” – mondta életfilozófiájáról, bár azt elismerte, egyszer nála is betelt a pohár – hogy mi volt ez az alkalom, kiderül a beszélgetésből.

A tudós üzent a fiatal kutatóknak is.

„Ha valaki sok pénzt akar keresni, akkor ne menjen kutatónak, mert ez a szakma nem igazán jövedelmező. A kutatás küldetés, olyan hivatás, amely inspirálja a kutatót: minden egyes nap alig várja, hogy bemenjen a munkahelyére, hogy állandóan azon gondolkodjon, mivel lehetne még jobb, még eredményesebb a munkája, és a végén valami olyasmire kapjon választ, amivel az embereken segíthet. Ez igazán lelkesítő!” – hívta fel a figyelmet a professzor, aki különösen fontosnak tartja, hogy a nőknek legyen önbizalmuk. 

A Karikó Katalinnal készült beszélgetésből megtudhatják azt is, hogy szerinte mivel lehetne meggyőzni az oltáselleneseket, hogyan tudta összehangolni a családot és a karriert, valamint hogy miként telnek a Karikó-családban az ünnepek. 
 

Címkék#mandiner

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!