katasztrófa

2017.08.31. 09:04

Összeomlott egy emeletes ház Mumbaiban, többen meghaltak

Két napi heves esőzést követően összeomlott egy többemeletes épület csütörtökön India gazdasági fővárosában, Mumbaiban, több mint 30 ember rekedhetett a romok alatt, legkevesebb négyen meghaltak – közölték a katasztrófamentők és a rendőrség.

A helyszínre érkező egységeknek eddig 13 túlélőt sikerült kiszabadítaniuk az épület romjai alól – mondta egy rendőrségi tisztségviselő.

A szűk utcákból és összezsúfolt régi házakból álló Dongri körzetben található épületben kilenc család élt. A hatóságok szerint az esővíz moshatta alá a házat.

„Tizenkét tűzoltóautót küldtünk a helyszínre, és mentőautók várják, hogy elszállíthassák a sérülteket a kórházba” – tette hozzá egy tűzoltósági tisztségviselő.

Az előző hónapban 17-en vesztették életüket, amikor leomlott egy négyemeletes épület Mumbai egyik keleti külvárosában. A monszun idején gyakoriak a hasonló szerencsétlenségek Indiában. Mumbaiban a héten tíz halálos áldozatot követelt a viharos időjárás, amely szinte teljesen megbénította a város életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!