burkolt emberkereskedelem

2017.08.03. 07:14

Béranya-közvetítés miatt került börtönbe

Másfél év börtönre ítélt a bíróság Kambodzsában csütörtökön egy ausztrál nőt.

Kambodzsában tavaly óta tilos a béranyaság, mert az ország népszerű célpontjává vált az olyan pároknak, akik arra kényszerültek, hogy gyereküket más hordja ki, és ez a gyakorlat bírálói szerint nem más, mint szegény, kambodzsai nők kizsákmányolása.

Tammy Davis-Charlest még tavaly novemberben vették őrizetbe. Tagadta, hogy szerepe lett volna abban, hogy a külföldi párok kapcsolatba kerüljenek kambodzsai béranyákkal. Azt állította, hogy nővérként csak a várandós béranyák egészségéről gondoskodott, a párok maguk találták meg a klinikát, és béranyákat sem toborzott. Azt beismerte, hogy a béranyák 10 ezer dollárt kaptak a külföldi pároktól, míg ő maga 8000 dollárt tehetett zsebre minden egyes külföldi pártól.

Kambodzsában azt követően burjánzott el a béranyaságra épülő iparág, hogy a szomszédos Thaiföldön betiltották az addig ott virágzó, de jórészt szabályozatlan béranya-közvetítést. Korábban Davis-Charles is ott dolgozott.

A téma szakértői azt mondják, hogy miután a béranyaságra épülő üzleti modellt már Indiában, Nepálban, Thaiföldön és Kambodzsában is betiltották, Laoszban indult hódító útjára a béranyabiznisz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!