Járvány

2021.01.08. 13:38

Zárlat alá helyezik Brisbane-t az angliai variáns megjelenése miatt

Queensland állam 2,5 millió lakosú fővárosában az intézkedés szerint az emberek csak kivételes esetekben hagyhatják el otthonaikat péntek este és hétfő este között.

Háromnapos zárlat alá helyezték az ausztráliai Brisbane városát pénteken, mert ott is észlelték a koronavírus korábbinál sokkal fertőzőbb, Nagy-Britanniában azonosított változatát.

Queensland állam 2,5 millió lakosú fővárosában az intézkedés szerint az emberek csak kivételes esetekben – bevásárlás vagy munkavégzés céljából – hagyhatják el otthonaikat péntek este és hétfő este között.

„Fogják fel úgy, mint egy hosszú hétvégét a családdal vagy barátokkal” – tanácsolta a helyieknek Annastacia Palaszczuk, Queensland állam kormányfője.

Az új mutációt egy karanténhotel egyik dolgozójánál azonosították. A Brisbane Times című helyi lap tudósítása szerint a nagyvárosban az emberek pánikvásárlásba kezdtek a zárlat bejelentése után, sok helyen zsúfolásig megteltek az élelmiszerüzletek.

Az ausztrál kormány pedig arról döntött, hogy február 15-ig korlátozzák a nemzetközi légi járatok fogadását. Az Ausztráliába külföldről visszatérők csak negatív koronavírus-teszttel léphetnek be az országba.

Ausztráliát eddig a szigorú korlátozásoknak köszönhetően viszonylag kevésbé érintette súlyosan a koronavírus-járvány. Az egész országban 28 500 körüli esetet jegyeztek fel, és nagyjából 900 ember halálát kötik a fertőzés szövődményeihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!