szexbotrány

2018.01.28. 07:29

Zaklatás: lemondott az amerikai Republikánus Párt pénzügyi vezetője

A 76 éves kaszinó-milliárdost azzal vádolták meg, hogy szexuálisan zaklatott masszőrnőket, egyik munkatársát pedig szexuális együttlétre kényszerítette.

Lemondott Steve Wynn, az amerikai Republikánus Országos Bizottság (RNC – a Republikánus Párt vezető testülete) pénzügyi vezetője.

A 76 éves kaszinó-milliárdost azzal vádolták meg, hogy szexuálisan zaklatott masszőrnőket, egyik munkatársát pedig szexuális együttlétre kényszerítette.

Wynn ostobaságnak nevezte és visszautasította a vádakat, és elvált felesége bosszújának, rágalmazásának minősítette őket. Mindazonáltal szombaton – egy nappal azt követően, hogy az egyik újság terjedelmes riportban számolt be szexuális zaklatási ügyeiről – benyújtotta lemondását.

Közleményében ezt azzal indokolta, hogy nem akarja „szükségtelenül elvonni a figyelmet” a republikánusok „hihetetlen sikereiről, amelyeknek folytatódniuk kell”.

A Republikánus Országos Bizottság (RNC) elnöke, Ronna McDaniel bejelentette: elfogadták a lemondást. McDaniel nem kívánta kommentálni sem a vádakat, sem a lemondást.

Az állítólagos zaklatási ügyekről a The Wall Street Journal című lap adott hírt. A lap Wynn több mint egytucat munkatársával készített interjút, és rábukkant bírósági dokumentumokra is, amelyek szerint a milliárdos 7,5 millió dollárt fizetett egy manikűrösnőnek, mert szexuális együttlétre kényszerítette őt.

Steve Wynn nemcsak a Republikánus Párt pénzügyeinek intézője volt, hanem a párt egyik nagy anyagi támogatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!