fontos információk

2021.04.21. 06:01

Vonatbaleset: ideiglenes menetrendet vezet be a MÁV a záhonyi vasútvonalon

Az újfehértói vonatbalesettel érintett pályaszakasz helyreállításáig ideiglenes közlekedési rendet vezetnek be szerda hajnalban a záhonyi vasútvonalon – közölte a Mávinform kedden késő este.

Azt írták, a pótlóbuszokra való átszállások miatt főleg a Debrecen és Nyíregyháza között utazóknak kell jelentősen hosszabb eljutási idővel számolniuk.

A vonatok Budapest-Cegléd-Szolnok-Püspökladány felől Debrecenig közlekednek, illetve onnan fordulnak vissza az alapmenetrendjük szerint. A Miskolc-Szerencs felől érkező vonatok Nyíregyházáig közlekednek és onnan indulnak vissza, Debrecen és Nyíregyháza között pedig InterCity pótlóbuszokat indítanak.

Az InterCity vonatok Debrecenben és Nyíregyházán csatlakozásra nem várnak, hogy a távolabbi állomásokról utazók számára a menetrend betartható legyen – hívták fel a figyelmet. A távolsági vonatok Nyíregyháza és Miskolc között felármentesen vehetők igénybe.

Debrecen és Hajdúhadház, illetve Nyíregyháza és Újfehértó között egy-egy személyvonati szerelvény ingázik, Hajdúhadház és Újfehértó között pótlóbuszok közlekednek. A Debrecen-Nyíregyháza szakaszon a normál menetrendben megszokotthoz képest ritkábban indulnak majd a vonatok.

A balesettel kapcsolatban a Mávinform azt közölte, értesüléseik szerint

a sérülteket kedden este már hazaengedték a kórházból.

A helyszínelés esti befejezése után a szakemberek azonnal megkezdik a műszaki mentést, a Hajdúhadház és Újfehértó közötti két vágány járhatóvá tétele azonban több napig eltarthat.

A vasúttársaság Debrecen és Nyíregyháza között tizenegy pótlóbuszt állított forgalomba. Az átszállások miatt egy-másfél órával hosszabb eljutási időre kell számítani a záhonyi vasútvonalon – olvasható a közleményben.

Egy ember meghalt, hatan megsérültek, amikor egy traktor kedd délután a tilos jelzés ellenére behajtott az egyik fénysorompóval biztosított vasúti átjáróba a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértó közelében és összeütközött két arra haladó vonattal. A balesetben a mezőgazdasági vontató sofőrje vesztette életét; az egyik vonat kisiklott, ezen a szerelvényen utazó öt utas és a mozdonyvezető könnyebben megsérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!