fontos információk

2021.07.29. 09:09

Világháborús bombát hatástalanítanak ma Angyalföldön

Második világháborús bombát hatástalanítanak ma Angyalföldön, a Reitter Ferenc utcában. A környéken jelentős korlátozásokra kell készülni, ami a közösségi közlekedés több járatát is érinti.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje korábban elmondta: egy 500 kilogrammos, második világháborús légibomba került elő szerdán egy zárt építési területen, földmunkák közben. A robbanótest élesített gyújtószerkezeteit a helyszínen kell hatástalanítani.

A tűzszerészek várhatóan délelőtt kezdik meg a műveletet, amelynek idejére a környéket mintegy 500 méteres sugarú körben lezárják és kiürítik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a robbanótestet a XIII. kerületi Reitter Ferenc utca 144. alatti építkezésen találták. A tűzszerészeti munkálatok idejére a rendőrség reggel 7 órától várhatóan 13 óráig kiüríti a Béke utca, a Tahi utca, a Tatai utca és a Kámfor utca által határolt területet.

A XIII. kerületi önkormányzat a Facebook-oldalán közzétett tájékoztatása szerint a lezárások idején az Ady Endre Gimnázium, a Németh László Gimnázium, a Tomori Tagiskola, a Gyermek Téri Idősek Klubja, valamint a Zsinór Utcai Idősek Klubja lesznek a befogadóhelyek.

A MÁV közölte, a korlátozások a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a vasúti forgalmat nem érintik.

A Budapesti Közlekedési Központ azt javasolja, az utazást tervezők használják a BKK Futár alkalmazást, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat az úti cél eléréséhez. A hatósági zárás miatt a 14-es villamos egy szakaszon nem fog járni. A 20E, a 30-as, a 230-as, a 30A, valamint a 105-ös és a 178-as autóbusz pedig terelve közlekedik. A forgalmi változások a tervek szerint csütörtök délelőtt 9 órától várhatóan 11 óráig tartanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!