akció

2019.02.18. 15:08

Videón is megnézheti, hogyan fogták el a túszejtő fegyveres rabot

A rendőrség kiadta a felvételt a pénteki túszejtés és menekülés drámai végéről.

Forrás: YouTube

Ahogy arról múlt pénteken mi is beszámoltunk, egy elítélt férfi a Fővárosi Törvényszéken megütötte, majd lefegyverezte az őrt és megszökött az épületből. Egy autó sofőrjét túszul ejtve, annak a kocsijával menekült, majd a forgalom miatt kénytelen volt kiszállni és át akart ülni egy másik autóba.

A sofőr azonban nekiment a fegyveres férfinak, így a rendőrök beérték és mivel a felszólítás, valamint a figyelmeztető lövések ellenére sem állt meg, sőt rálőtt az őt üldöző rendőrökre is, végül hét lövéssel terítették le.

A férfi életveszélyesen megsérült, de most már stabil az állapota.

Hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányságon Szent György Emlékérmeket, valamint jutalmat kaptak azok a rendőrök és a Fővárosi Törvényszék fegyveres biztonsági őre, akik részt vettek a bíróságról pénteken elszökött rab elfogásában. A kitüntetéseket Töreki Sándor vezérőrnagy, az országos rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese adta át.

A rendőrség eddig nem látott videókat is nyilvánosságra hozott a szökésről és az elkapásról. Jól látható, amint a rab az őrre fogva fegyverét, távozik a bíróság épületéből, majd pedig, ahogy dulakodik annak az autónak a sofőrjével, akihez át akart szállni, miután dugóba került. A felvételen látható, amint a rendőrök gyalogosan üldözik, majd végül több lövéssel leterítve elfogják a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!