Disney

2017.07.12. 16:55

Veszélyes mesefigurás reggeliző készletet vont ki a forgalomból a Nébih

A Disney „Minnie Mouse” mintás, három részes készletében a kadmiumból mutatta ki az elfogadott maximális érték több mint kétszeresét a cseh hatóság. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) értesült a bejelentésről – áll a közleményben

A kadmium a természetben csaknem mindenütt előforduló környezeti szennyező anyag, vegyületei erősen mérgezőek. A szervezetben elsősorban a májban és a vesében halmozódhat fel, bizonyítottan rákkeltő hatású. Élelmiszerekkel érintkező, nem megfelelően készített anyagokból, edényekből, eszközökből is kioldódhat.

A Nébih riasztotta a termék legnagyobb magyar forgalmazóját, a Tesco-Global Áruházak Zrt.-t, a boltok polcairól levették a készletet.

Aki azonban már vásárolt a bögréből, tálkából és tányérból álló, 70165-os azonosítójú porcelánkészletből, ne használja tovább a termékeket, és ha bármilyen tüntetet észlel, mindenképp forduljon orvoshoz – kéri a hatóság. A Nébih azt tanácsolja, hogy a vevők a vásárlás helyén érdeklődjenek az esetleges kárpótlásról.

Címkék#veszély

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!