tömegmészárlás

2017.11.18. 19:42

A Vatikán és a pápa elleni terrorista fenyegetés terjed az interneten

A keresztények és a Vatikán elleni fenyegetést, a pápa meggyilkolásának tervét is tartalmazza az az új videó, amelyet interneten terjeszt az Iszlám Állam (IÁ) terrorista szervezet – hozták nyilvánosságra az olasz hatóságok szombaton.

A világhálón és a közösségi oldalakon is látható videót az olasz terrorizmusellenes hatóságok vették észre. A felvételen egy arcát eltakaró fegyveres férfi megfenyegeti a keresztényeket, akiket „a kereszt imádóinak” nevez. Egy késsel magasba emel egy fejet, amely Ferenc pápára hasonlít. A képek felirata bosszút hirdet hangsúlyozva, hogy a keresztények ünnepei „tömegmészárlássá” változnak, és a keresztények soha többé nem találnak békére otthonaikban.

Az IÁ gyakran közöl a Vatikánt és a pápát fenyegető videókat. A legutolsó augusztusban azzal fenyegetett, hogy az IÁ harcosai eljutnak Rómáig. A korábbi felvételeken összetörtek Krisztust és Szűz Máriát ábrázoló szobrokat, valamint kereszteket. Egy fotomontázson az IÁ zászlaját tűzték ki a Szent Péter tér közepén található obeliszk tetejére.

A Vatikánt évek óra rendkívüli biztonsági gyűrű övezi a vatikáni biztonsági szolgálat, az olasz fegyveres erők katonái és az olasz rendőrség együttműködésével. Hívők és turisták fémdetektoros vizsgálattal juthatnak be a Szent Péter térre és a bazilikába. Nagyobb egyházi eseményeken a Vatikán felé vezető római utcákon is biztonsági kapukat állítanak fel.

A fenyegetések ellenére Ferenc pápa nem visel golyóálló mellényt, a pápamobilt nem védi golyóálló üveg és az egyházfő soha nem mond le arról, hogy minél közelebb kerüljön az emberekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!