Ország-világ

2021.03.31. 14:17

Varga Judit: tiszteletben kell tartani a nemzetek kulturális, jogi és történelmi hagyományait

Ez lesz a magyar elnökség legfontosabb alapelve.

Kiemelten fontos az egyes nemzetek kulturális, jogi és történelmi hagyományainak tiszteletben tartása; ez lesz a magyar európai tanácsi elnökség legfontosabb alapelve – közölte az igazságügyi miniszter szerdán a közösségi oldalán, miután egyeztetett Marija Pejcinovic Buric-csal, az Európa Tanács (ET) főtitkárjával.

Varga Judit azt írta, a főtitkárral folytatott megbeszélése során bemutatta a májustól kezdődő magyar ET-elnökség prioritásait és az Igazságügyi Minisztérium által tervezett elnökségi programokat.

A találkozó lehetőséget adott a magyar érdekek képviseletére és az ET-ben felmerülő aktuális kérdések megvitatására

- közölte.

„Magyarország évszázadok óta elkötelezett részese és formálója az európai jogfejlődésnek. Mindamellett, hogy nagyra értékeljük az Európa Tanács tevékenységét az emberi jogokkal, a demokráciával és a jogállamisággal kapcsolatos párbeszéd fenntartásában, kiemelten fontos az egyes nemzetek kulturális, jogi és történelmi hagyományainak tiszteletben tartása is.

Ez lesz a magyar elnökség legfontosabb alapelve” – hangsúlyozta Varga Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!