Ország-világ

2021.05.07. 15:28

Varga Judit: a szociális Európa magyarul család, munkahelyteremtés, innováció

A szociális Európa magyarul család, munkahelyteremtés, innováció – írta Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken Facebook-oldalán.

A miniszter közölte: erről beszélt Portugália egyik legnagyobb kereskedelmi csatornájának, a TVI Portugalnak.

„Az interjúban többek közt érintettük a portugál elnökség eddigi eredményeit és az előttünk álló további feladatokat. Örvendetes, hogy hosszú idő után újra személyesen találkozhatnak az EU-tagállamok képviselői, amely minden bizonnyal új impulzusokat ad a tárgyalásoknak”

– fogalmazott bejegyzésében Varga Judit.

Hozzátette: szóba kerültek a magyar-portugál kétoldalú kapcsolatok is.

„Ezzel kapcsolatban elmondtam, hogy noha országaink földrajzilag Európa különböző pólusain helyezkednek el, a pozitív hangvételű, kölcsönös tisztelet talaján álló párbeszéd révén egyre több kérdésben tudunk közös szempontokat feltárni”

– írta.

Az interjúban összegezték Magyarország koronavírus elleni védekezését és annak sikerességét.

„A magyar kormány időben felismerte a keleti vakcinák hatékonyságát, amelyek mind hozzájárultak ahhoz, hogy hazánk átoltottság terén az első legyen az Európai Unióban”

– írta Varga Judit.

 

Az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek a portugáliai Portóban pénteken kezdődő, kétnapos, nem hivatalos találkozója középpontjában a szociálpolitika, a koronavírus okozta járványhelyzet, illetve a pandémia visszaszorítását célzó intézkedések áttekintése szerepel. Az első napra tervezett szociális csúcstalálkozón az uniós tagországok vezetői konferenciát tartanak az európai szociálpolitikai menetrend meghatározásának céljával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!