puszta kézzel ölt

2017.12.19. 10:13

Vádat emeltek a két embert meggyilkoló 15 éves fiú ellen

Különös kegyetlenséggel, több ember, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés és kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a fiatalkorúval szemben, aki egy éjszaka leforgása alatt megölt két hajléktalant Tatabányán.

Reszl Ildikó főügyész közölte: a fiú árpilis végén egy parkban töltötte az estét barátaival, majd hazafele menet egy buszmegállónál észrevette, hogy a várórészben alszik egy hajléktalan férfi, akivel egy alkalmi munka kapcsán korábban konfliktusba keveredett.

A fiú beszélni akart a férfival, felkeltette, de a sértett elküldte, amin a fiú felháborodott, ezért nagy erővel ököllel megütötte a fejét, majd miután a férfi elesett, tovább ütötte és rúgta. A magatehetetlen férfitól elvette a táskáját és mobiltelefonját, majd a táskát útközben elrejtette, a telefont megtartotta.

A gyilkosság elkövetése után a fiatalember a lakásukhoz tartozó lépcsőházban leült, mert nem mert hazamenni. A lépcsőházból éjjel az egyik presszó melletti füves területre indult, majd meglátta, hogy a presszó kerthelyiségében lévő padon egy hajléktalan férfi alszik.

A fiú ezt a férfit is felkeltette, és közölte vele, hogy magánterületen tartózkodik, menjen el. Az álmából ébredő sértett szitkozódott, erre a fiatalkorú kiráncigálta a padok közül, és őt is többször ököllel megütötte, majd tovább bántalmazta az eleső férfit.

Mindkét férfi a helyszínen életét vesztette, haláluk „átlagot meghaladó szenvedések után” következett be.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a fiú részletes beismerő vallomást tett kihallgatásán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!