budapest

2018.08.09. 12:22

Vádat emeltek egy fővárosi ügyvéd ellen

Zsarolás, ügyvédi visszaélés és kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

Fürcht Pál a fővárosi főügyészhelyettes közölte az MTI-vel, hogy a helyi önkormányzati képviselőként is tevékenykedő budapesti ügyvéd 2017 nyarán egy öröklési szerződés ügyében az örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az érintett budapesti ingatlan általa örökölt tulajdoni hányadát hatmillió forintért – a valós értéknél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre.

A sértett a fenyegetés hatására aláírta az ingatlanrész eladásáról szóló adásvételi szerződést, a tulajdonjog átruházásért pénzt nem kapott. A szerződés szerinti tulajdonos tulajdonjogát – a sértett közbeavatkozása miatt – a földhivatalnál végül nem jegyezték be.

A budapesti nyomozó ügyészek 2017 decemberében házkutatást tartottak a vádlott lakásán, ahol kábítószert és annak fogyasztásához szükséges eszközöket is találtak. A vádirat szerint az ügyvéd 2017-ben rendszeresen kínált és adott át különböző – elsősorban speed, illetve Gina elnevezésű – kábítószereket az ismerőseinek – olvasható a közleményben.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a férfi ellen zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!