Ország-világ

2020.10.29. 19:25

V4-csúcson és az Európai Tanács ülésén vett részt Orbán Viktor

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke azért hívta össze az EU-tagországok állam- és kormányfőinek rendkívüli online értekezletét, mert egész Európában romlik a járványhelyzet, és szükségessé vált a védekezésnek az eddiginél is szorosabb uniós összehangolása, a gyakorlati teendők megvitatása.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök videókonferencián egyeztet a visegrádi partnerekkel (V4) és az Európai Tanács tagjaival a koronavírus-járvány kezelésérõl a Karmelita kolostorban 2020. október 29-én.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Videókonferencia keretében egyeztetett visegrádi partnereivel, majd az Európai Tanács tagjaival Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este a koronavírus-járvány elleni védekezésről – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, hozzátéve: a résztvevők határozottan elítélték a franciaországi iszlamista merényleteket.

A V4-országok egyeztetése ezúttal is az uniós csúcsra való közös felkészülést szolgálta, hiszen Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország a legtöbb uniós témában egyeztetett állásponttal készül, közösen képviselik a közép-európai érdekeket – emelte ki a sajtófőnök.

Hozzátette: az Európai Tanács ülésének elején a résztvevők közös nyilatkozatukban a leghatározottabban elítélték a Franciaországban elkövetett iszlamista merényleteket, és szolidaritásukról biztosították a francia népet.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök videokonferencián egyeztet a visegrádi partnerekkel (V4) és az Európai Tanács tagjaival a koronavírus-járvány kezeléséről a Karmelita kolostorban 2020. október 29-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!