Kis Napsugár

2019.05.28. 20:36

Újszülöttet találtak a babamentő inkubátorban Miskolcon

Az egészséges újszülött kislányt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál elhelyezett babamentő inkubátorba tették.

Az intézmény tájékoztatása szerint az inkubátor hétfőn 22 óra 13 perckor jelzett és a személyzet azonnal intézkedett: a Gyermekegészségügyi Központ munkatársai gondozásba vették a gyermeket, majd a koraszülött- és újszülött-pathológiai osztályra vitték.

A 45 centiméterrel és 2990 grammos súllyal született kislánynak a kórház dolgozói a Kis Napsugár nevet javasolták.

A gyermek nem sokkal a megtalálása előtt születhetett és bizonyára nem intézményi körülmények között. Ennek ellenére jól van, az első vizsgálatok szerint egészséges – írták.

A kórház arra is kitért, hogy a nők – ha nem szeretnék felnevelni a gyereküket – az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor.

A kórház főbejárata előtt 1998-ban helyezték el a készüléket, azóta ez a kislány volt a tizenharmadik újszülött, akit itt találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!