Ország-világ

2021.05.13. 18:52

Újra elhalasztja Karácsony Gergely, ezen a héten sem jelenti be indulását

A döntés hátterében Karácsony kínos lelepleződése áll: miután kiderült, hogy semmilyen nyelven nem beszél, környezete úgy döntött, kivárnak.

Karácsony Gergely fõpolgármester érkezik a Fõvárosi Közgyûlés ülésére 2020. június 24-én.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A tervezettől eltérően Karácsony Gergely nem jelenti be hétvégén indulását a baloldali előválasztáson – értesült az Origo városházi forrásokból.

Karácsony Gergely ezen a héten sem jelenti be indulását a baloldali előválasztáson, pedig Gyurcsány Ferenc korábban már azt is eldöntötte, hogy az előválasztási színjáték után Karácsony lesz a jelölt.

A döntést azután hozták meg, hogy a főpolgármester kínos Economist-interjúja után kiderült, semmilyen nyelven nem beszél, tolmácsok segítségére szorul. Emiatt jelentősen gyengültek Karácsony pozíciói, így most megpróbálnak kivárni.

A videón az látható, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter, a főpolgármester és a dél-koreai nagykövet megemlékezést tart a Hableány-tragédia egyéves évfordulóján. Az esemény végén a koreai nagykövet angolul elhangzó mondatait Szijjártó Péter volt kénytelen lefordítani a főpolgármesternek.

A Pesti TV riportere a héten megpróbált angolul kérdezni Karácsonytól, ő azonban elmenekült.

A riportert a biztonságiak akadályozták meg, hogy Karácsony Gergely után menjen.

A baloldali főpolgármester rendkívül kínos helyzetben van: a nagyvárosok vezetői között mindenki beszél idegen nyelven, a legtöbben felsőfokú szinten, hogy maximálisan képviselni tudják az általuk képviselt közösségek érdekeit. Karácsony semmilyen nyelven nem beszél, ehhez képest nem hogy főpolgármester, de miniszterelnök-jelölt is akar lenni – értékelte az Origo.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester érkezik a Fővárosi Közgyűlés ülésére 2020. június 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!