henri coanda

2018.08.29. 20:11

Újabb terminállal bővítik a bukaresti repteret

Csaknem egymilliárd euróból új terminállal bővítik a bukaresti Otopeni-Henri Coanda nemzetközi repülőteret; a román kormány szerdai ülésén fogadta el a beruházás technikai és gazdasági tervét.

Nelu Barbu kormányszóvivő elmondta: a projekt értéke csaknem egymilliárd euró, amiből egy százezer négyzetméteres, 25 beszálló kapus új terminált építenek, a repülők kiszolgálására alkalmas 650 ezer négyzetméteres területtel. Az új terminálon 56 repülőgépnek lesz állóhely. A projekt része egy 9600 személygépkocsi befogadására alkalmas parkoló létesítése is.

Az új terminál 60 hónapon belül épül meg a kivitelezési szerződés aláírásától számítva. A szóvivő nem közölte, hogy mikorra várható a szerződés aláírása. A légikikötőt legutóbb 2012-ben bővítették.

A beruházás a repülőtér saját bevételeiből valósul meg, a kisajátításokért fizetendő kártérítést a közlekedési minisztérium biztosítja.

Az idei első fél évben 6,33 millió utasa volt az Otopeni-Henri Coanda nemzetközi repülőtérnek. A 49 légitársaságot kiszolgáló légikikötőt tavaly 12,8 millió utas használta, ami rekord a repülőtér történetében, és 16 százalékos növekedés az előző évhez mérten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!