Ország-világ

2021.03.17. 11:55

Újabb százezer kínai oltóanyag landolt Ferihegyen (videó)

Újabb százezer kínai oltóanyag érkezett szerdán Pekingből – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára feltett videóban.

Budapest, 2021. február 16. A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináit pakolják ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium által vásárolt Airbus 330 típusú teherszállító repülõgépbõl a Liszt Ferenc-repülõtéren 2021. február 16-án. Az elsõ szállítmányban 550 ezer vakcina érkezett. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Szijjártó Péter azt mondta, a kínai vakcina 43 nappal előbb érkezett a szerződésben vállalt határidőnél, így ennyivel hamarabb kezdhetik oltani vele az embereket.

„Negyvenhárom napot nyerünk, életeket és egészségeket nyerünk” – emelte ki.

Hozzátette, hogy a kormánygépnek, amely a vakcinákat hozta, „nem lesz nyugta” a következő napokban és hetekben sem: hamarosan újra elindul keleti irányba, hogy újabb több százezer oltóanyagot hozzon Magyarországra.

A tárcavezető úgy fogalmazott, gőzerővel zajlik a védekezés a világjárvánnyal szemben.

„Jól látható, hogy a vírus nem enged” – fűzte hozzá.

Szijjártó Péter azt mondta: napról napra érkeznek hírek európai országokból a vírus újabb támadásáról.

Grafikon: MW

„Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a világjárvánnyal szembeni védekezés felvegye a kesztyűt a támadás sebességéhez képest. Ehhez

oltóanyagra és oltásra van szükség.

Minél előbb érkeznek meg az oltóanyagok, annál előbb be tudják adni a magyar orvosok azokat a magyar embereknek, és ezáltal újabb magyar emberek válhatnak védetté” – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a videóban.

Borítókép: Sinopharm koronavírus elleni vakcinát rakodnak ki az állami Airbus A330 típusú teherszállító repülőgépből a Liszt Ferenc repülőtéren 2021. február 16-án / Máthé Zoltán / MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!