Járvány

2020.08.01. 08:23

Újabb rekordmértékű növekedés volt a fertőzések számában

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) összesítése szerint rekordmértékű volt ismét a koronavírussal fertőzöttek számának napi növekedése a világban pénteken, 292 527-el nőtt a fertőzöttek száma.

A legnagyobb mértékű növekedés az Egyesült Államokban, Brazíliában, Indiában és Dél-Afrikában volt.

A genfi székhelyű szervezet szombatra virradóra közzétett jelentése szerint

6812-vel nőtt a halálesetek száma pénteken.

Az előző rekordmértékű növekedés a fertőzöttek számában július 24-én volt, akkor 284 196 új fertőzöttet regisztráltak, a halálesetek száma pedig aznap 9753-al nőtt, és ez volt a második legnagyobb napi növekmény a halotti statisztikában.

Júliusban átlagosan naponta 5200-al nőtt a halottak száma, míg a júniusi napi átlag 4600 volt.

A múlt hét folyamán a világ közel 40 országában mértek rekordmértékű növekedést a fertőzöttek számában, közel kétszer annyi országban dőlt meg a heti rekord, mint az előző héten.

A Reuters tájékoztatása szerint a világon mindenhol lendületet vesz a járvány. A múlt héten a latin-amerikai térség országaiban a fertőzéses esetek száma meghaladta az Egyesült Államokban és Kanadában együttesen regisztráltakét.

A mexikói egészségügyi minisztérium pénteki tájékoztatása szerint az országban egy nap alatt 688-an haltak meg koronavírus-fertőzésben, így 46 688-re nőtt a fertőzésben meghaltak száma, és ezzel az ország a harmadik lett a globális összesítésben az Egyesült Államok és Brazília után, leszorítva a negyedik helyre Nagy-Britanniát. Rekordmértékű volt a fertőzöttek számának napi növekedése is: 8458 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a számuk 424 637-re nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!