Járvány

2020.04.23. 15:32

Újabb másfél millió maszk és hetven lélegeztetőgép érkezett Magyarországra

Három repülőgép és két kamion érkezett védőfelszerelésekkel Magyarországra csütörtökön, ezek másfél millió maszkot, egymillió tesztet, hetven lélegeztetőgépet és több száz, azok működéséhez szükséges alkatrészt hoztak – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter az MTI-nek hangsúlyozta: az egészségügyben dolgozók kiváló teljesítményének köszönhető, hogy Magyarországon a koronavírus terjedését sikerült kontroll alatt tartani, ezért a kormány felelőssége a következő időszakban is az, hogy biztosítsa az orvosok, egészségügyi dolgozók munkájához szükséges feltételeket. Ennek érdekében folyamatos a speciális védekezéshez szükséges eszközök beszerzése – mondta.

A miniszter hozzátette: a következő hetekben, hónapokban is hasonló forgalom várható a Kína-Magyarország légihídon, hogy a kórházakban, rendelőkben a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök megfelelő mennyiségben és minőségben rendelkezésre álljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!