egyértelmű bizonyíték

2019.06.01. 14:37

Újabb drámai videó került elő a hajókatasztrófáról

Eddig nem ismert felvételt rakott ki a YouTube-ra a Személyhajósok Szövetsége a szerdai hajókatasztrófáról. A felvételről egyértelműen megállapítható, hogy nem a Hableány kanyarodott a Viking Sigyn elé, hanem a szállodahajó ment neki hátulról a felvétel alapján egyenesen haladó turistahajónak.

Budapest, 2019. május 30. A Személyhajósok Szövetsége (SzHSz) honlapján 2019. június 1-jén közzétett, a Jászai Mari téri kikötõ egyik kamerája által rögzített videóból való képkockán az látható, ahogy a Viking Sigyn szállodahajó veszélyesen megközelíti a Hableány turistahajót a Margit hídnál. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én éjszaka ütközött össze a Margit híd közelében, majd a turistahajó felborult és elsüllyedt fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltûntek. MTI/SzHSz

Forrás: MTI / SzHSz

Fotó: SzHSz

A felvételen az is látszik, hogy az ütközés után a Viking megáll, és vagy visszatolat, vagy a víz sodorja vissza – írta meg az Origo.

Ez azért is fontos, mert a hajó így hosszabb ideig az elsüllyedt Hableány fölött volt, ezzel is nehezítve az esetleg a hajótestből kiszabadulók menekülését.

Borítókép: A Személyhajósok Szövetsége (SzHSz) honlapján 2019. június 1-jén közzétett, a Jászai Mari téri kikötő egyik kamerája által rögzített videóból való képkockán az látható, ahogy a Viking Sigyn szállodahajó veszélyesen megközelíti a Hableány turistahajót a Margit hídnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!