magától kialudt

2021.10.25. 10:00

Úgy tűnik, sikerült ellenőrzés alá vonni a tüzet a Vancouver-sziget közelében bajba jutott teherhajón

A hírt a kanadai parti őrség közölte.

Az MV Zim Kingston nevű hajóról szombaton evakuálták a legénység tizenhat tagját, míg öten a fedélzeten maradtak a tűz oltására.

A hajó Vancouver-sziget déli partjaitól több kilométerre horgonyzott le. A sziget lakói nincsenek veszélyben, akadálytalan a kereskedelmi hajók áthaladása a vancouveri és a seattle-i kikötőkbe – – közölték a tisztviselők.

JJ Brickett, a kanadai parti őrség parancsnoka elmondta,

a társaság jelezte, hogy a tűz magától kialudt. A vontatóhajók vizet permeteztek a tűz környékére, hogy megakadályozzák annak terjedését. Egy légi, helikopteres vizsgálat során megbizonyosodtak a lángok megszűnéséről.

„A szomszédos konténereken nem látunk perzselést vagy elszenesedést, ez nagyon jó jel” – mondta Brickett. A tűz parázslik, ahogy az várható volt, és mindkét oldalon folytatják a felhevült tárgyak hűtését.

A parti őrség minden hajót arra utasított, hogy legalább két tengeri mérföldes távolságban maradjon távol a helyszíntől, a közlekedési minisztérium pedig minden repülőgépet, beleértve a drónokat is, arra kötelezett, hogy ne repüljenek két tengeri mérföldön belüli távolságra a hajóhoz.

Korábban a Danaos Shipping Co, a konténerhajót kezelő cég közleményben közölte, hogy az esetnek nincsenek sérültjei. A tüzet „úgy tűnik, sikerült megfékezni”, és egy mentő- és tűzoltó egységet is hívtak segítségül, hogy biztosítsák a hajó legénységének biztonságos visszatérését.

A térségben vihar tombol, a hajó a horgonyát leeresztve vészeli át a heves időjárást, de a vontatóhajók készenlétben állnak és figyelik, ha a hajó esetleg megmozdulna – mondta Brickett.

A kanadai parti őrség közölte, hogy amerikai partnerükkel együttműködve 40, a hajóról a vízbe esett konténer nyomára bukkantak. Ezek akkor kerültek a vízbe, amikor a teherhajóra lecsapott a heves vihar.

A parti őrség folyamatosan nyomon követi ezeket a konténereket, amelyeket a hajó tulajdonosai által felbérelt mentőcégnek kell visszaszereznie. Jelenleg úgy tűnik, hogy egyik sem sodródik a part felé – tette hozzá Brickett.

Címkék#teherhajó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!