már 48 százalékon állnak

2021.02.24. 13:57

Tovább nőtt az olasz jobboldal támogatottsága

Folyamatosan nő a jobboldali pártok támogatottsága Olaszországban. Matteo Salvini, Giorgia Meloni és Silvio Berlusconi pártjainak össztámogatottsága már elérte a 48 százalékot.

A közvélemény-kutatások alapján Giorgia Meloni pártja, az Olaszország Testvérei (Fratelli d'Italia) jelentős növekedést könyvelhet el – írja a V4NA hírügynökség. A párt vezetőjének döntése, amely szerint nem támogatja a koalíciós kormányt, úgy tűnik, meghozza gyümölcsét a támogatottság szempontjából. A felmérés egyébként is az olaszok széles körű elégedetlenségét tárja fel az új kormány összetételével kapcsolatban.

Az Olaszország Testvérei párt támogatottsága Mario Draghi kormányának megalakulása óta 1,3 százalékponttal növekedett, és elérte a 17,5 százalékot. Ez a hírügynökség szerint nagyon erőteljes növekedés, amelynek eredményeként Giorgia Meloni pártja felveheti a versenyt a Demokrata Párttal.

Forza Giorgia, siamo con te! pic.twitter.com/4SrJs5ST7s

A demokraták támogatottsága eközben 0,4 százalékot csökkent,18,3 százalékon áll, csak 0,8 százalékkal különbözik az Olaszország Testvéreiétől, amelynek célja most a Salvini-féle Liga mögött a második nemzeti párttá válni, megerősítve a jobbközép koalíciós pozícióját.

Az olasz kormánykoalícióban részt vevő, Matteo Salvini vezette Liga támogatottsága szintén gyarapodott az elmúlt időszakban, a 0,5 százalékpontos növekedéssel szilárdan megőrzi az első nemzeti párt címét az olaszok támogatottságának 23,1 százalékával, míg egy másik felmérés 24 százalékot mutat Salviniéknek.

🔴 ++ LEGA BOOM! ++

PREMIATE LE SCELTE DI MATTEO SALVINI: LEGA SALDAMENTE PRIMO PARTITO D'ITALIA AL 24,0% (+0,5%).

Meta-analisi dei sondaggi dei vari istituti realizzata da https://t.co/yXSHOUuexO. pic.twitter.com/ZX38VOPDFA

— Lega – Salvini Premier (@LegaSalvini) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">February 21, 2021

Silvio Berlusconi pártja, a Forza Italia (Hajrá Olaszország!) támogatottsága is folyamatosan emelkedik és egyre nagyobb teret nyer magának. A legutóbbi felmérés szerint elérte a szavazatok 8,1 százalékát a 0,6 százalékpontos növekedésnek köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!